"Κοκκίνισε" σήμερα η Ρόδος μας για τη... ζωή και την ελπίδα (βίντεο και φώτο)

"Κοκκίνισε" σήμερα η Ρόδος μας για τη... ζωή και την ελπίδα (βίντεο και φώτο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10630 ΦΟΡΕΣ

Απίστευτη κι εφέτος η συμμετοχή του κόσμου στην αντικαρκινική εκδήλωση

Μια γροθιά έγιναν για έβδομη χρονιά οι χιλιάδες συντοπίτες μας που έδωσαν "το παρών" στη σημερινή αντικαρκινική εκδήλωση- θεσμό για το νησί μας "Η Ρόδος για τη Ζωή", ξεπερνώντας κάθε προσδοκία!

Με έναν τρόπο σχεδόν μαγικό, ολόκληρη η πόλη... κοκκίνισε από τις μπλούζες της φετινής χρονιάς, με τους συντοπίτες μας να "ξεχύνονται" στους δρόμους!

Με εκκίνηση απο το δημαρχείο, λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί, οι χιλιάδες συντοπίτες μας πραγματοποίησαν την κλασσική διαδρομή 4,5 χιλιομέτρων μέσα από την Τάφρο, με επιστροφή και πάλι στο δημαρχείο. Με σύμμαχό τους τον καιρό για μια ακόμη χρονιά, μικροί και μεγάλοι, παρέες, οικογένειες, ομάδες αλλά και εθελοντικές οργανώσεις ενώθηκαν για έναν σκοπό, πραγματοποιώντας την καθιερωμένη πορεία της εκδήλωσης. Με μηνύματα όπως "τρέχω για όλους εσάς", "τρέχω για όσους νίκησαν", "τρέχω για τη μαμά μου" κ.λπ. στην πλάτη τους, δεκάδες συμπολίτες μας έτρεξαν ή περπάτησαν για έναν κοινό σκοπό.

Το ραντεβού όπως κάθε χρόνο δόθηκε στις 10 στην πλατεία δημαρχείου, ενώ την προθέρμανση ανέλαβαν τόσο οι δημοσιογράφοι κ.κ. Τέρης Χατζηιωάννου και Κώστας Σαμιωτάκης, όσο και ο γυμναστής κ. Στέργος Κουπάδης, όπως και κάθε χρόνο. Μάλιστα φέτος, συμμετείχαν στην εκδήλωση, οι οι αγαπημένοι Ρόδιοι παραολυμπιονικες Μιχάλης Σειτης και Θανάσης Μπαρακας. Λίγο πριν ξεκινήσει το περπάτημα, ξεκίνησαν και φέτος οι δεκάδες δρομείς που συμμετέχουν, και αμέσως μετά, ακολούθησαν οι χιλιάδες συντοπίτες μας.

Την εκδήλωση συντρόφευσε με τη μουσική του το συγκρότημα 7000 watt , που μάλιστα αφιέρωσε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Πάμε» στην εκδήλωση " Η Ρόδος για τη Ζωή" ούτως ώστε να αποτελέσει το μουσικό της σήμα.

Να σημειωθεί πως η φετινή δωρεά απο τα χρήματα που συλλέχθηκαν απο τη σημερινή εκδήλωση, αφορά την αναβάθμιση του υπάρχοντος ακτινολογικού συστήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, το κόστος της οποίας (αναβάθμισης) αγγίζει τα 40.000 ευρώ.

Από το δημαρχείο έως και τη Μεσαιωνική Τάφρο, για περισσότερο απο τρεις ώρες, μια ατελείωτη "θάλασσα" από κόκκινα μπλουζάκια ήταν το μοναδικό που αντίκριζε όποιος βρισκόταν στην περιοχή. Η συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, έληξε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, αμέσως μετά την απονομή των μεταλλίων στους δρομείς αλλά και στις ομάδες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Διαβάστε ακόμη

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα

Αποτελέσματα 14ου διαγωνισμού φωτογραφίας της Dodekanisos Seaways

Αρκετές δωρεές τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου