Καταδικάστηκαν αρκετοί για υποθέσεις ναρκωτικών στην περιοχή μας

Καταδικάστηκαν αρκετοί για υποθέσεις ναρκωτικών στην περιοχή μας

Καταδικάστηκαν αρκετοί για υποθέσεις ναρκωτικών στην περιοχή μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1230 ΦΟΡΕΣ

Από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Στα «μαλακά» έπεσαν στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου κατηγορούμενοι σε υποθέσεις παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών οι οποίες είχαν εξιχνιαστεί από τις αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής μας.

Πιο συγκεκριμένα, ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ η οποία αναστέλλεται επί τριετία, επιβλήθηκε σε 37χρονο Ροδίτη ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από οχτώ χρόνια μαζί με τον 40χρονο Αιγύπτιο υπάλληλό του, έχοντας στην κατοχή τους ένα κιλό χασίς και δύο δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Τον Απρίλιο του 2009 οι δύο άνδρες κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο 3000 ευρώ ο καθένας. Οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν έφεση η οποία εκδικάστηκε προχθές από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο απέρριψε ως ανυποστήρικτη την έφεση για τον αλλοδαπό, ενώ για τον κτηνοτρόφο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισής του κ. Άκη Δημητριάδη, τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ με τριετή αναστολή.

Η «αντίστροφη» μέτρηση για τον 37χρονο κτηνοτρόφο από τη Παστίδα και τον 40χρονο Αιγύπτιο υπάλληλό του άρχισε στις 26 Νοεμβρίου 2008 στις 12 το μεσημέρι όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους διενήργησαν έλεγχο στο ποιμνιοστάσιο που διατηρεί ο 37χρονος ημεδαπός στο Τσαΐρι και στο οποίο διαμένει ο 40χρονος αλλοδαπός υπάλληλος του.

Εκεί εντοπίστηκαν να κατέχουν από κοινού, 7 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 989 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης και δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 50 εκατ. περίπου. Στη συνέχεια σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 37χρονου βρέθηκε μία ακόμη αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 115 γραμμαρίων.

Επίσης στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία – σύμφωνα με την αστυνομία- χρησιμοποιούσαν στις παράνομες συναλλαγές ναρκωτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς και οι δύο ισχυρίστηκαν πως είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα χασίς.

Στο εδώλιο για ένα κιλό χασίς
Την ποινή των τριών ετών φυλάκισης και το χρηματικό πρόστιμο των 10.000 ευρώ διατήρησε στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 34χρονος από την Κω ο οποίος είχε συλληφθεί πριν επτά χρόνια έχοντας ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης στην κατοχή του.
Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ανυποστήριχτη την έφεση του 34χρονου, με αποτέλεσμα να διατηρεί την ποινή που του είχε επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Ιούλιο του 2010.

Τον 34χρονο εντόπισαν στις 20 Οκτωβρίου 2009 στις 10.30 το πρωί στο Πλατάνι της Κω αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε 1.010 γραμ. ακατέργαστη κάνναβη. Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε και ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη
Σε δύο χρόνια φυλάκιση και 500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, ποινή η οποία αναστέλλεται επί τριετία, καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 38χρονος από την Λίνδο που κατηγορούνταν σε υπόθεση παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και του επέβαλε την παραπάνω ποινή. Σημειώνεται πως πρωτόδικα τον Μάρτιο του 2009 ο 38χρονος για αυτή την υπόθεση είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί και σε 45χρονο από την Κω που κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση, ενώ άλλα δύο άτομα που φέρονται να εμπλέκονται είχαν κριθεί ένοχοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση και τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή στον καθένα.

Για τους τέσσερις εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν στις 20 Νοεμβρίου 2008 το απόγευμα όταν αστυνομικοί της Δίωξης έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του 38χρονου στους Πεύκους, όπου και βρήκαν 502 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το κινητό του τηλέφωνο το οποίο – σύμφωνα με την αστυνομία – το χρησιμοποιούσε στις παράνομες συναλλαγές με ναρκωτικά.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίστηκε και σε γειτονικά ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμεναν ο 25χρονος και ο 27χρονος όπου και εκεί εντοπίστηκαν άλλα 15 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης στο σπίτι του πρώτου και άλλα 18 γραμμάρια της ίδιας ουσίας στο σπίτι του δευτέρου.
Εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς ο 25χρονος και ο 27χρονος ισχυρίστηκαν πως τα ναρκωτικά τους τα είχε δώσει ο 38χρονος τον οποίο γνώριζαν και ήταν και γείτονας τους.

Από τη πλευρά του ερωτηθείς από τους αστυνομικούς ο 38χρονος είχε δηλώσει πως τη ποσότητα που βρέθηκε στο σπίτι του την είχε προμηθευτεί από τον 45χρονο, έναντι του χρηματικού ποσού των 1,700 ευρώ.
Μετά από αυτό στις 21 Νοεμβρίου στις 9.10 το βράδυ ο 30χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 45χρονο και του ζήτησε να συναντηθούν προκειμένου να αγοράσει 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Το ραντεβού κλείστηκε για το ίδιο βράδυ στο κατάστημα του 45χρονου που βρίσκεται στη πόλη της Ρόδου. Πράγματι ο 45χρονος προσήλθε στο σημείο συνάντησης όμως δεν είχε φέρει ναρκωτικά μαζί του και στην κατοχή του βρέθηκε μόνο το κινητό του τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε με τον 38χρονο. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν 5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Ένοχος για την κρύπτη με τα ναρκωτικά
Ένοχος με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 54χρονος από την Κρεμαστή στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστμο 500 ευρώ η οποία αναστέλλεται επί τριετία.

Ο 54χρονος, εντοπίστηκε στις 12 Αυγούστου 2009 την στιγμή που έβγαινε από το διαμέρισμα ιδιοκτησίας του και το οποίο χρησιμοποιούσε αποκλειστικά ως κρύπτη ναρκωτικών ουσιών.
Είχε στην κατοχή του μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, που περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη βάρους 90 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 580 ευρώ προερχόμενο από παράνομες συναλλαγές με ναρκωτικά.

Στην συνέχεια σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη βάρους 890 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και τον Δεκέμβριο του 2009 κρίθηκε ένοχος από το πρωτόδικο δικαστήριο σε φυλάκιση 3 ετών. Ο 54χρονος άσκησε έφεση και χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή του επέβαλε την παραπάνω ποινή.

Ανυποστήρικτη η έφεση
Την ποινή των τριών ετών φυλάκισης και το χρηματικό πρόστιμο των 3000 ευρώ που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, διατήρησε στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 41χρονος Καλύμνιος που κατηγορείται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Το δικαστήριο έκρινε ανυποστήρικτη την έφεση που είχε ασκήσει ο 41χρονος καθώς δεν εμφανίστηκε ενώπιον του.

Η σύλληψη του κατηγορουμένου είχε γίνει πριν από οχτώ χρόνια στην Κάλυμνο και μαζί του στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και 33χρονος συμπατριώτης του ο οποίος και κρίθηκε ατιμώρητος από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Για τους δύο άνδρες όλα ξεκίνησαν με την «έφοδο» που πραγματοποίησαν στις 7 Οκτωβρίου 2008 στη μία και μισή το μεσημέρι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου στο σπίτι 41χρονου όπου και εντόπισαν να κατέχει 5,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 7 χάπια διαφόρων ναρκωτικών φαρμάκων, ποσότητα ηρωίνης βάρους 4,1 γραμ. μία ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 185 ευρώ, το οποίο σύμφωνα με την αστυνομία προέρχεται από πώληση ναρκωτικών ουσιών, ένα μαχαίρι (στιλέτο) και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 33χρονο, όταν σε έρευνα που διενήργησαν στο σπίτι του βρήκαν να κατέχει 0,8 γραμ. ηρωίνης, ποσότητα που σύμφωνα με την αστυνομία, αγόρασε από τον 33χρονο έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ, καθώς και ένα μαχαίρι (στιλέτο) και 8 φυσίγγια πολεμικού όπλου, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.

Έξι γλάστρες και ένα γραμμάριο χασίς
Ένοχος με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 35χρονος που είχε συλληφθεί πριν επτά χρόνια και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη κατηγορούμενος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και καλλιέργεια 6 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης.
Το δικαστήριο επέβαλε στον 35χρονο ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ με τριετή αναστολή.

Ο 35χρονος είχε συλληφθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2009 στις 8 το βράδυ μετά από «έφοδο» που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου στο σπίτι του, όπου και βρήκαν μέσα σε γλάστρες 6 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης. Επίσης στη κατοχή του 35χρονου βρέθηκε ένα γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης αλλά και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών