Η Black Friday... έρχεται απόψε τα μεσάνυκτα στη Ρόδο

Η καλύτερη Παρασκευή όλου του χρόνου είναι λίγες ώρες μακριά μας. Πρόκειται για την «Μαύρη Παρασκευή», γνωστή και ως Black Friday, που έρχεται για πρώτη φορά φέτος και στην Ρόδο, αποτελώντας αφορμή για τρελές προσφορές στα καταστήματα και σημειώνοντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Ο θεσμός αυτός, που κάνει όλους τους «μανιακούς» με τις αγορές να χαίρονται αυτήν την περίοδο, ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής την δεκαετία του ’60, όπου έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου.

Κάθε χρόνο, την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου, στις ΗΠΑ γιορτάζουν την γιορτή των Ευχαριστιών και η αμέσως επόμενη ημέρα είναι η Black Friday.

Ο λόγος που ονομάστηκε «Μαύρη Παρασκευή» είναι διότι τα έσοδα από την συγκεκριμένη περίοδο είναι τα σημαντικότερα έσοδα της χρονιάς και τα καταστήματα καταγράφουν ένα σημαντικό  κέρδος, έχοντας «μαύρο» στο τελικό αποτέλεσμα του ισολογισμού τους.

H αμερικάνικη τρέλα της Black Friday λοιπόν, θα λάβει χώρα για πρώτη φορά και στην Ρόδο, με διάφορα καταστήματα ένδυσης και τεχνολογίας να γιορτάζουν αυτή την ημέρα με πολύ καλές προσφορές, εκπτώσεις αλλά και πολλές εκδηλώσεις.

Η «Μαύρη Παρασκευή» ξεκινάει  από απόψε τα μεσάνυχτα και θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, όπου πλήθος κόσμου θα συγκεντρωθεί έξω από τα πολυκαταστήματα, περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες, ώστε να μπουν όσο πιο γρήγορα μπορούν για να προλάβουν τις προσφορές.

Το πρώτο κατάστημα που μπήκε σε αυτό τον «θεσμό» είναι τα Public, όπου ξεκίνησαν από πολύ νωρίς τις προσφορές.

Μετέπειτα, ακολούθησαν τα καταστήματα: Πλαίσιο, Κωτσόβολος, MediaMarkt, Factory Outlet  και Γερμανός.

Ενδεικτικά στη Ρόδο εκτός από τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις, δύο ακόμη καταστήματα που επέλεξαν να γιορτάσουν αυτήν την ημέρα είναι το κατάστημα ένδυσης, The ArtRoom, μόνο για αύριο από τις 12:00 έως τις 21:00,  και το τεχνολογικό κατάστημα iRepair Ρόδου, από τις 10:00 έως τις 20:00.

Οι συμμετοχές  αυξάνονται συνεχώς και δεν αποκλείεται ακόμα και την τελευταία στιγμή να υπάρξουν προσφορές από ακόμη περισσότερες τοπικές επιχειρήσεις.