Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πόλη της Ρόδου

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πόλη της Ρόδου

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πόλη της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1782 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε η κατασκευή του

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην πλατεία δημαρχείου για την κατασκευή του Χριστουγεννιάτικου χωριού, αφού μετά την αποκατάσταση των καιρικών συνθηκών έφτασε ο εξοπλισμός που είχε προγραμματιστεί να μεταφερθεί ακτοπλοϊκώς.

Τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς για να στήσουν τα σπιτάκια στου χωριού, ενώ χτες βράδυ επρόκειτο να λειτουργήσει και το καρουζέλ. Ο εξοπλισμός για το παγοδρόμιο θα φτάσει τη Δευτέρα ( λόγω της απεργίας των ναυτικών ) και χρειάζονται τέσσερις μέρες για να αρχίσει να λειτουργεί.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, Σέργιο Αϊβάζη, φέτος ο φωτισμός του δημαρχείου θα έχει μία διαφορετική νότα καθώς θα αναδειχτούν οι λεπτομέρειες του κτιρίου με ειδικά φώτα, τα οποία θα παραμείνουν σε μόνιμη βάση.

Ειδικότερα σε δηλώσεις του αφού τόνισε ότι ζητά την κατανόηση των πολιτών για την έλλειψη χώρων στάθμευσης , ο κ. Αϊβάζης επεσήμανε τα εξής: «Άρχισαν να κατασκευάζονται τα σπιτάκια, και περιμένουμε να έρθουν και οι νταλίκες που ήταν φορτωμένες αλλά λόγω της απεργίας των πλοίων θα καθυστερήσουν και τη Δευτέρα το πρωί που λήγει η απεργία ελπίζω να έρθουν και τα υπόλοιπα.
Επίσης το δημαρχείο φέτος θα έχει μία διαφορετική μορφή σε ότι αφορά τη φωταγώγησή του, καθώς ο φωτισμός θα αναδεικνύει όλες τις εσωτερικές του λεπτομέρειες στα παράθυρα.

Θα είναι ένας μόνιμος φωτισμός που θα μείνει για πάντα και θα αφορά την ανάδειξη του κτιρίου με τις λεπτομέρειές του. εξοικονομήσαμε χρήματα, πολλά από τα έξοδα που αναλάμβανε ο δήμος στα ηχητικά και τα φώτα τα «βάλαμε» στη σύμβαση και θα τα αναλάβει η εταιρία που θα διαχειριστεί τα σπιτάκια. Έτσι τα χρήματα αυτά τα επενδύσαμε για να φωτιστεί το δημαρχείο με μόνιμο φωτισμό.

Μόλις επιστρέψει ο δήμαρχος από το συνέδριο της ΚΕΔΕ θα αποφασιστεί η ημερομηνία για να ανάψουν τα φώτα του δέντρου. Τη Δευτέρα θα έρθει το παγοδρόμιο που χρειάζεται 4 μέρες για να ετοιμαστεί, ενώ το βράδυ (σ.σ. χτες) το καρουζέλ θα είναι έτοιμο. Στο Ρόδων σε τρεις μέρες θα είναι έτοιμη η φάτνη που φέτος θα είναι πιο μεγάλη”.

Μ. Παγκάς
Στο στολισμό της πόλης και των συνοικιών αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου Μίλτος Παγκάς με αφορμή τη συνεδρίαση της κοινότητας στην οποία συζητήθηκε το θέμα, μετά και την ενημέρωση που έκανε εκεί ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παγκάς δήλωσε χτες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου τα εξής: «Ο στολισμός ξεκίνησε, αλλά λόγω έκτακτων καταστάσεων δεν ήταν εφικτό να αρχίσουν οι εργασίες νωρίτερα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία να φτιαχτεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό, στην πλατεία μπροστά από το δήμο.
Ευελπιστούμε μέσα στο πρώτο δεκαήμερο να είναι έτοιμο να δοθεί στον κόσμο.

Στις 29 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το Santa Run, εκδήλωση που διοργανώνεται από το σύλλογο Μία Αγκαλιά, το δήμο Ρόδου την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και το επιμελητήριο.

Eίναι ένας μίνι μαραθώνιος στο εμπορικό κέντρο της πόλης, θα περάσει μπροστά από το δημαρχείο, θα γίνουν διάφορες δράσεις και θα καταλήξει στην πλατεία Κύπρου, όπου στους κοντινούς δρόμους θα γίνουν πάρτι. Ο δήμος στηρίζει τέτοιες δράσεις καθώς είναι μέρες που ανήκουν κυρίως στα παιδιά, και όσο πιο πλούσιες δράσεις παρουσιαστούν για τις γιορτές τόσο ευκολότερα βγαίνει ο κόσμος από το σπίτι του για να ξεχαστεί εκείνες τις μέρες.

Όπως κάθε χρόνο στηρίζουμε τις δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού που θα έρθει για εξι μέρες για το Χριστουγεννιάτικο του μπαζάρ στην πλατεία Κύπρου, και το σύλλογο Φλόγα που επίσης για πέντε μέρες θα χρησιμοποιήσει τον κοινόχρηστο χώρο της πλατείας για το μπαζάρ των Χριστουγέννων.
Όλοι αυτοί οι σύλλογοι πρέπει να προωθούνται και να στηρίζονται για να συνεχίζουν το έργο τους.

Αναφερόμενος και σε άλλες δράσεις ο κ. Παγκάς είπε «Επίσης στην αρχή της οδού Πλαστήρα θα στηθεί το δέντρο αγάπης του συλλόγου ΕΥΘΥΤΑ σε συνεργασία με την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο ξεκινώντας από τα μέσα του μήνα μέχρι το τέλος των εορτών. Φέτος υπάρχει μία προσπάθεια να στολιστούν με περισσότερα στολίδια και λαμπιόνια οι συνοικίες ώστε όλη η πόλη να είναι τις μέρες των εορτών χαρούμενη. Πάντως φέτος θα είναι καλύτερα από άλλες χρονιές, ήδη η φωταγώγηση έχει αποσπάσει θετικά σχόλια».

Διαβάστε ακόμη

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας