Ροδίτης επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Ροδίτης επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Ροδίτης επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3138 ΦΟΡΕΣ

Θα δικαστεί στις 9 Ιανουαρίου

Κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, θα λογοδοτήσει 56χρονος, την επόμενη εβδομάδα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις Καλυθιές της Ρόδου τον Μάιο του 2014 όπου ο 56χρονος μετέβη για να διαρρήξει εμπορικό κατάστημα και όταν έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς στην προσπάθεια του να διαφύγει, επιχείρησε ακόμη και να χτυπήσει με το αυτοκίνητό του τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.!

Πιο συγκεκριμένα, στις 22 Μαΐου 2014 τα ξημερώματα περιπολούντες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου ανταποκρινόμενοι σε σχετική κλήση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, μετέβησαν άμεσα στην περιοχή Καλυθιές Ρόδου προκειμένου να διερευνήσουν διάρρηξη σε εμπορικό κατάστημα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και των αστυνομικών αναζητήσεων εντοπίστηκε ο 56χρονος να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οποίος αγνοώντας φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού, τράπηκε σε φυγή με επικινδύνους ελιγμούς και κατεύθυνση την έξοδο προς την εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία ο δράστης στάθμευσε προσωρινά το όχημά του κάθετα σε επαρχιακή οδό, ενώ όταν τον προσέγγισαν πεζοί δυο αστυνομικοί για τον ελέγξουν, κινήθηκε εναντίον τους με σκοπό να τους παρασύρει και να εμβολίσει το περιπολικό αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί αντιδρώντας άμεσα και εφαρμόζοντας κανόνες διαχείρισης περιστατικού υψηλού κινδύνου έκαναν χρήση του υπηρεσιακού τους οπλισμού, βάλλοντας προς τον μπροστινό αριστερό τροχό του οχήματος του δράστη.

Ο 56χρονος οδηγώντας με φθαρμένο λάστιχο τράπηκε εκ νέου σε φυγή, αλλά ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη αγροτική περιοχή και συνελήφθη ύστερα από σθεναρή αντίσταση.

Σε έρευνα που έγινε στον συλληφθέντα και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν:
• κατσαβίδι μήκους 30 εκατοστών,
• μεταλλική βέργα (μπετόβεργα) μήκους 45 εκατοστών,
• καπέλο, φακός και ζευγάρι γάντια,
• πλαστική τσάντα, με το χρηματικό ποσό των 42 ευρώ σε κέρματα.
Όλα τα αντικείμενα, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν, ενώ από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο 56χρονος στις 14-03-2014, πρώτες πρωινές ώρες, στην Ιαλυσό Ρόδου διέρρηξε επιχείρηση με οικοδομικά υλικά και αφαίρεσε από ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό.

Ο 56χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα κλοπής και κλοπή, για τις οποίες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου παραπέμφθηκε σε δίκη, η οποία προσδιορίστηκε να γίνει στις 9 Ιανουαρίου 2017.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου