Κρίθηκε ένοχος για τον τραυματισμό αστυνομικού

Κρίθηκε ένοχος για τον τραυματισμό αστυνομικού

Κρίθηκε ένοχος για τον τραυματισμό αστυνομικού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 403 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου ο 39χρονος που πριν από τέσσερα χρόνια στη προσπάθεια του να διαφύγει τους αστυνομικούς που θέλησαν να του κάνουν απλώς έλεγχο, στράφηκε με τη μοτοσικλέτα του κατά ενός εξ αυτών, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει!

Σε βάρος του 39χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το δικαστήριο, το οποίο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και επέβαλλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Σημειώνεται πως ο 39χρονος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ωστόσο η υπόθεση του εκδικάστηκε κανονικά.

Το περιστατικό που «έστειλε» κατηγορούμενο τον 39χρονο σημειώθηκε το βράδυ στις 8 Φεβρουαρίου 2013 στην πόλη της Κω, όταν στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας τον εντόπισαν και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και έλεγχου ο 39χρονος, προκειμένου να διαφύγει, οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα κινήθηκε εναντίον αστυνομικού τον οποίο παρέσυρε ρίχνοντας τον στο έδαφος, τραυματίζοντας τον σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία ακινητοποιήθηκε ο δράστης και μετά από σθεναρή αντίσταση συνελήφθη. Επίσης ο δράστης λίγο πριν ακινητοποιηθεί έριξε στο έδαφος μια πλαστική συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους έξι (6) γραμμαρίων.

Η μοτοσικλέτα, τα ναρκωτικά, καθώς και ένα (1) κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα κατασχέθηκαν.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος στερούνταν άδεια ικανότητας οδηγήσεως και ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το δίκυκλο.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου ίσχυαν περιοριστικοί όροι για δύο παρόμοιες υποθέσεις ναρκωτικών, οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο