Κατάντημα η κατάσταση στο δικαστικό μέγαρο της Ρόδου!

Κατάντημα η κατάσταση στο δικαστικό μέγαρο της Ρόδου!

Κατάντημα η κατάσταση στο δικαστικό μέγαρο της Ρόδου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 456 ΦΟΡΕΣ

«Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

Αίσχος και κατάντια για τον πολιτισμό μας χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δικαστικό μέγαρο του νησιού μας, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ρόδου, Κώστας Σαρρής.

Το κτίριο, όπως διαπιστώνει κανείς, εσωτερικά και εξωτερικά καταρρέει, ενώ η λειτουργία του γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες με αποτέλεσμα να γινόμαστε περίγελως ακόμα και στο εξωτερικό…

Σύμφωνα με τον κ. Σαρρή το στεγαστικό είναι ένα πρόβλημα για το οποίο δεν υπάρχει θέληση ώστε να λυθεί. «Αισθάνομαι ντροπή όταν βρίσκομαι σε αυτό το δικαστικό μέγαρο που δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πολλές φορές ποιος είναι ο δικαστής, ποιος είναι ο δικηγόρος και ποιος είναι ο διάδικος. Είναι αίσχος για τον πολιτισμό μας για την Ελλάδα του πολιτισμού σήμερα να βρισκόμαστε σε αυτό το κατάντημα και ειδικά στη Ρόδο ένα τουριστικό νησί καθώς πολλές φορές προσέρχονται σε αυτό εμπλεκόμενοι που είναι ξένοι.

Και επίσης να μην έχει την ατυχία κανείς να κρατηθεί για αυτόφωρο και να πρέπει να διανυκτερεύσει στα κρατητήρια όπου οι συνθήκες είναι άθλιες κτηνώδεις θα έλεγα…» δήλωσε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ρόδου.

Σύμφωνα με τον ίδιο παρά τις φιλότιμες, επίμονες και επίπονες προσπάθειες να επιλυθεί το στεγαστικό πρόβλημα είτε με την επέκτασή του στο παλιό νοσοκομείο είτε σε άλλο κτίριο, δυστυχώς έχουν παραμείνει ατελέσφορες.


Τελευταία προσπάθεια και υπόσχεση όλων των τότε κυβερνόντων ήταν να μεταφερθεί ένα τμήμα του δικαστηρίου στο παλιό νοσοκομείο, κάτι που θα σήμαινε ότι το κτίριο θα σωζόταν και πάνω από όλα η δικαιοσύνη θα μπορούσε να λειτουργήσει κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.

Όπως είπε ο κ. Σαρρής, τότε η κατασκευαστική εταιρία του υπουργείου δικαιοσύνης ήταν πρόθυμη να διαθέσει τα χρήματα αρκεί να παραχωρηθεί στο υπουργείο δικαιοσύνης κατά χρήση. Και εκεί σκόνταψε το πράγμα γιατί όπως είπε άρχισαν οι γιατροί να αντιδρούν γιατί θα γινόταν πολυιατρείο κάτι που φυσικά δεν έγινε.

«Ντρέπομαι σαν άνθρωπος και σαν δημότης για το κατάντημα αυτού του ιστορικού κτιρίου που κοσμούσε τη Ρόδο» κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΣΡ.

Διαβάστε ακόμη

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας