Μια πολύ σημαντική διάκριση για εργασία των μαθητών του 1ου ΔΣ Κρεμαστής

Μια πολύ σημαντική διάκριση για εργασία των μαθητών του 1ου ΔΣ Κρεμαστής

Μια πολύ σημαντική διάκριση για εργασία των μαθητών του 1ου ΔΣ Κρεμαστής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 346 ΦΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκή διάκριση πέτυχε η ταινία μαθητών του 1ου ΔΣ Κρεμαστής «Ταξίδι στη Μεσαιωνική Ρόδο», “Trip in Medieval Rhodes”.

Η ταινία προβλήθηκε στο Camera Zizanio στις 10 Δεκεμβρίου του 2016. Δημιουργήθηκε από το περσινό τμήμα του Ε2 και την εκπαιδευτικό τους κα Ιωάννα Παπανικολάου. Είναι μια ταινία μικρού μήκους με ιστορικό περιεχόμενο και με θέμα τη μεσαιωνική Ρόδο. Μετά από προσωπική επικοινωνία του Rok Govednik Vizo, μέλους της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ με το Σχολείο η ταινία προτάθηκε να παιχθεί το Μάρτη στο Φεστιβάλ της Σλοβενίας- 11th ZOOM International Children and Youth Film Festival, in Ljubljana (Slovenia), March 23-25, 2017.

Και τα δύο είναι Διεθνή Φεστιβάλ με εκατοντάδες συμμετοχές από όλον τον κόσμο.

Από τις 3 ως τις 10 Δεκεμβρίου 2016 διεξήχθη στον Πύργο και άλλες πόλεις του Ν. Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας η 16η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERA ΖΙΖΑΝΙΟ παράλληλα με το 19° Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας, προβλήθηκαν και διαγωνίστηκαν 50 ταινίες επαγγελματιών, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ, από 30 περίπου χώρες από όλο τον κόσμο. Εκτός από τις προβολές, πραγματοποιήθηκαν αφιερώματα και κινηματογραφικά εργαστήρια και πλήθος άλλων παράλληλων εκδηλώσεων.

Στην CAMERA ΖΙΖΑΝΙΟ, προβάλλονται και διαγωνίζονται δημιουργίες (ταινίες μικρού μήκους έως 10 λεπτά) παιδιών και νέων από την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν πραγματοποιηθεί είτε στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων, είτε είναι αποτέλεσμα ατομικών πρωτοβουλιών των παιδιών.

Όλες οι ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα ή από Ελληνόπουλα της διασποράς συμμετέχουν στο Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα. Η ταινία «Ταξίδι στη Μεσαιωνική Ρόδο» προβλήθηκε στο Φεστιβάλ το Σάββατο στις 10 Δεκεμβρίου του 2016 ύστερα από αξιολόγησή της από επιτροπή που επέλεξε και τις ελληνικές ταινίες που θα συμμετείχαν στον Ευρωπαϊκό- Διεθνές τμήμα της διοργάνωσης.

Οι ταινίες χωρίζονται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: Α. δημιουργίες παιδιών ως 12 ετών, Β. από 13 ως 16 ετών και Γ. από 17 ως 20 ετών.

To ZOOM International Children and Youth Film Festival είναι ένα ανεξάρτητο κινηματογραφικό Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο στη Klub Gromca, Λιουμπιλιάνα, Σλοβενία. Ασχολείται με παρουσιάσεις ταινιών, προβολές, μη εμπορικές ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια και γενικότερα ταινίες μικρού μήκους. Παρουσιάζονται διαφορετικά στυλ και προσεγγίσεις από νέους σκηνοθέτες, από πολλές διαφορετικές χώρες. Το Zoom Festival συμμετέχει σ’ ένα δίκτυο κινηματογράφων τέχνης, ταινιοθήκες και κινηματογραφικές λέσχες σ’ όλη την Ευρώπη από το Όσλο στα Τίρανα.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο: http://dim-kremast.dod.sch.gr/index.php/2012-02-01-10-52-31/2015-2016 email 24.1/1ΟΥ ΔΣ Κρεμαστής

Διαβάστε ακόμη

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»