Ο Θωμάς Σωτρίλλης ήταν ένας επιτυχημένος πρόεδρος

Ο Θωμάς Σωτρίλλης ήταν  ένας επιτυχημένος πρόεδρος

Ο Θωμάς Σωτρίλλης ήταν ένας επιτυχημένος πρόεδρος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 274 ΦΟΡΕΣ

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης διευκρινίζοντας ότι σήμερα θα ανακοινωθεί η πρόταση για το νέο πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σήμερα ανακοινώνεται εκτός απροόπτου το όνομα του υποψήφιου από την παράταξη της πλειοψηφίας για τη θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου κατά την επόμενη θητεία της περιφερειακής αρχής.

Όπως είναι γνωστό ο νέος πρόεδρος θα προέρχεται από την περιφέρεια των Κυκλάδων, ενώ τις άλλες δύο θέσεις του προεδρείου δηλαδή του αντιπροέδρου και του γραμματέα θα καταλάβουν περιφερειακοί σύμβουλοι από τις υπόλοιπες παρατάξεις, όπως έχει συμφωνηθεί.

Η εκλογή τους θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο κατά τη συνεδρίαση του σώματος που θα γίνει στη Ρόδο, ενώ η εκλογή του νέου προέδρου του συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας 6 του μήνα στη Σύρο.

Πάντως ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει τις αλλαγές που θα κάνει στο σχήμα διοίκησης , τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ικανών στελεχών αλλά οι θέσεις είναι συγκεκριμένες.

Αναφερόμενος στις τρεις συνεδριάσεις του σώματος, καθώς θα γίνει και μία απολογιστική της χρονιάς που έφυγε, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε τα εξής: «Η μία αφορά την κανονική συνεδρίαση με τα τρέχοντα θέματα, την κατά το νόμο υποχρεωτική συνεδρίαση για τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και έχουμε και την εκλογή προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου που θα γίνει σε ειδική συνεδρίαση.

Σε ότι αφορά την τελευταία συνεδρίαση είναι καθιερωμένος ο χρόνος της θητείας του περιφερειακού συμβουλίου σε ότι αφορά το πρόσωπο του προέδρου να συμμετέχουν ισότιμα οι δύο νομοί, τα δύο νησιωτικά συμπλέγματα της περιφέρειας.

Στο ήμισυ της θητείας του οργάνου προεδρεύει περιφερειακός σύμβουλος εκλεγμένος στη Δωδεκάνησο και στο άλλο μισό προεδρεύει περιφερειακός σύμβουλος εκλεγμένος στις Κυκλάδες»

Μιλώντας για τον απερχόμενο πρόεδρο Θωμά Σωτρίλλη, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ήταν ένας επιτυχημένος πρόεδρος λέγοντας τα εξής: «Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που ο κ. Θωμάς Σωτρίλλης αποχώρησε από την προεδρεία τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για τη δουλειά που έκανε.

Νομίζω ότι τίμησε και το θεσμό και τη θέση του προέδρου και όλους εμάς που εκπροσώπησε σε αυτό το αξίωμα με έναν ευπρεπή τρόπο και αντιμετώπισε όλους μας με τη γνωστή του καρτερικότητα και ευγένεια.

Τη Δευτέρα θα έχουμε νέο πρόεδρο. Το όνομα του επόμενου προέδρου που θα προταθεί από την πλειοψηφία θα γίνει γνωστό αύριο (σ.σ. σήμερα) ενώ οι άλλες δύο θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα δεσμευτικά θα καλυφθούν από τις άλλες παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο το Μάρτιο κατά τη συνεδρίαση του σώματος στη Ρόδο, θα ακολουθήσει η εκλογή και των άλλων δύο προσώπων στις αντίστοιχες θέσεις όταν θα είναι έτοιμες και οι άλλες παρατάξεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο κ. Σωτρίλλης τοποθετηθεί σε άλλη θέση, ο περιφερειάρχης απάντησε ως εξής: «Το επόμενο διάστημα θα έχουμε και κάποιες αλλαγές στο διοικητικό σχήμα.

Ο κ. Σωτρίλλης έχει μεγάλη εμπειρία έχει ιστορία στο θεσμό πριν ακόμα γίνει η περιφέρεια και η παρουσία του αλλά και η εμπειρία του μας οδηγούν στο να πούμε ότι είναι ένα… πραγματικό περιουσιακό στοιχείο για την παράταξη και για τον τόπο συνολικά.

Με μεγάλο σεβασμό αντιμετωπίζουμε αυτές τις αποφάσεις. Υπάρχει ένας μεγάλος πονοκέφαλος εξαιρετικά ευχάριστος, γιατί είναι μεγάλος ο αριθμός των ατόμων που είναι άξιοι και ικανοί και μπορούν να ανταποκριθούν στο να αναλάβουν θέσεις ευθύνης και να τους δώσεις βάρη και καθήκοντα.

Οι θέσεις είναι πάντα λιγότερες από τους ανθρώπους που είναι άξιοι και ικανοί να υπηρετήσουν από θέσεις ευθύνης αλλά μέσα από ένα πνεύμα συναδελφικότητας θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

Σε ότι αφορά τον αριθμό των θεματικών αντιπεριφερειαρχών θα παραμείνουν οι συσχετισμοί και συγκεκριμένα θα είναι τέσσερις από τη Δωδεκάνησο και δύο από τις Κυκλάδες».

Διαβάστε ακόμη

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη για την απώλεια της Νικολούζου Μητσού Μυράνθης

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Ζευγάρι νεαρών ρομά έκαναν ανήθικες προτάσεις σε ανήλικη, αντέδρασε και την δάγκωσαν

Επανέρχεται το «Πρέβελης» στα νησιά μας

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φιλοζωικής

Το Άγιο Φως στη Ρόδο