Καταδικάστηκε Καλύμνιος για ναρκωτικά

Καταδικάστηκε  Καλύμνιος για ναρκωτικά

Καταδικάστηκε Καλύμνιος για ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 240 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάθισαν προχθές τρεις Καλύμνιοι κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από δύο χρόνια από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου σε συνεργασία με την Ο.Π.Κ.Ε. της Κω οι οποίοι συνέλαβαν έναν 39χρονο ο οποίος φερόταν να έχει στήσει «επιχείρηση» διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης στην Κάλυμνο, και μάλιστα χρησιμοποιούσε και δύο εγκαταλελειμμένα σπίτια για τις «συναλλαγές» του. Μαζί του είχαν συλληφθεί και δύο άνδρες ηλικίας 32 και 40 ετών οι οποίοι κατηγορούνταν ότι αγόρασαν ναρκωτικά από τον πρώτο.

Και οι τρεις παραπέμφθηκαν σε δίκη η οποία έγινε προχθές, και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Παναγιώτη Αβρίθη, έκρινε ένοχο τον 39χρονο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιώνα από τοξικομανή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα. Σε ότι αφορά τους άλλους δύο κατηγορούμενους έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη σύμφωνα με το νέο νόμο 4411/2016.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν μετά την πληροφορία που είχαν οι αστυνομικοί της Καλύμνου, σύμφωνα με την οποία ο 39χρονος – ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές καθώς και στο παρελθόν είχε απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα- κατείχε ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη και χάπια) τις οποίες πουλούσε συστηματικά σε τοξικομανείς του νησιού.

Μάλιστα από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 39χρονος χρησιμοποιούσε ως χώρους - «καβάτζες» αποθήκευσης, συνάντησης αγοραπωλησιών και χρήσης δυο εγκαταλειμμένα σπίτια-οικοδομές, στη Χώρα Καλύμνου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος χρησιμοποιούσε ένα εγκαταλελειμμένο γιαπί (οικοδομή) όπου καταρχήν αποθήκευε τα ναρκωτικά και στην συνέχεια τα «έσπαγε» και τα συσκεύαζε σε «φιξάκια» προκειμένου να είναι έτοιμα προς πώληση.

Ο ίδιος χρησιμοποιούσε επίσης ένα άλλο εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου εκεί συναντούσε τους υποψήφιους αγοραστές για να τους δώσει τις ναρκωτικές ουσίες.
Για την αποτελεσματική καταστολή της εγκληματικής δραστηριότητας του 39χρονου οργανώθηκε το πρωί του Σαββάτου 16 Μαΐου 2015 στοχευμένη αστυνομική δράση, του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων στην οποία συμμετείχε η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Β’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκαν επ’ αυτόφωρο οι τρεις κατηγορούμενοι μέσα στη μια «καβάτζα», τι στιγμή της αγοραπωλησίας δόσεων ηρωίνης. Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 39χρονο βρέθηκαν στην κατοχή του:

• Δεκατρία «φιξάκια» που περιείχαν ηρωίνη βάρους 2,3 γραμμαρίων
• Δυο κινητά τηλέφωνα
• Ένα ψαλίδι
• Το χρηματικό ποσό των 148 ευρώ

Ακολούθησε έρευνα στη δεύτερη «καβάτζα» που χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση των ναρκωτικών, καθώς και στο σπίτι του, όπου παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

• Ποσότητα ηρωίνης βάρους 42,3 γραμμάριων
• Τριάντα εννέα ναρκωτικά χάπια
• Μια ζυγαριά ακριβείας
• Το χρηματικό ποσό των 352,5 ευρώ

Χρήματα, αντικείμενα και ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του 39χρονου και των άλλων δύο συγκατηγορουμένων του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, διακίνησης, πώλησης και αγοράς ναρκωτικών ουσιών.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου