Η Περιφέρεια ανέλαβε την «ανακαίνιση» του κλειστού Κρεμαστής

Η Περιφέρεια ανέλαβε την «ανακαίνιση» του κλειστού Κρεμαστής

Η Περιφέρεια ανέλαβε την «ανακαίνιση» του κλειστού Κρεμαστής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 272 ΦΟΡΕΣ

Το περασμένο καλοκαίρι έγινε πολύς λόγος για την ακαταλληλότητα του κλειστού γυμναστηρίου της Κρεμαστής να φιλοξενήσει αγώνες εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης και συγκεκριμένα της Α2 γυναικών στην οποία είχε προβιβαστεί ο Πήγασος.

Ο σύλλογος της Κρεμαστής μαζί με την Ελπίδα Πεταλούδων και τον Φοίνικα Παραδεισίου ενημέρωσαν τους αρμόδιους φορείς για τις απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ούτως ώστε το γήπεδο να γίνει πιο λειτουργικό και φυσικά πιο φιλόξενο τόσο για τη γηπεδούχο ομάδα όσο και για τη φιλοξενούμενη, καθώς για το φίλαθλο κόσμο.

Σχεδόν εφτά μήνες μετά, εγκρίθηκε σύναψη διαβαθμιδικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για την παραχώρηση αρμοδιότητας προκειμένου να εκτελεστούν τα έργα συντήρησης και επισκευής του κλειστού γυμναστηρίου.

Ο Δήμος Ρόδου εκχώρησε την αρμοδιότητα υλοποίησης των βελτιωτικών έργων στην ΠΝΑ η οποία αναλαμβάνει την υποχρέωση χρηματοδότησης και εκτέλεσης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 200.000,00 €. Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2017 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΚΑΕ 9479.

Οι εργασίες που θα γίνουν είναι οι εξής:
1) Καθαίρεση των υφιστάμενων επενδεδυμένων τοίχων από πολυκαρβονικά φύλλα καθώς και των πάνελ πλαγιοκάλυψης και αντικαταστάσεις όλων με νέα.

2) Αποξήλωση των μεταλλικών υδρορροών και τοποθέτηση νέων.

3) Καθαίρεση του περιμετρικού πεζοδρομίου του γηπέδου και κατασκευή νέου από σκυρόδεμα C12/15 πλάτους 080μ.

4) Αποξήλωση τοπικά και όπου χρειάζεται του ξύλινου δαπέδου (παρκέ) και αντικατάσταση με νέο καθώς και τη συντήρησή του.

5) Συντήρηση των σιδερένιων σκελετών εντός του γηπέδου και όπου απαιτηθεί θα τοποθετηθεί νέο πάτωμα από λαμαρίνα τύπου ρυζάκι.

6) Στη δυτική προεξοχή του γυμναστηρίου, όπου θα αντικατασταθούν όπου απαιτηθεί τα πάνελ πλαγιοκάλυψης, θα κατασκευαστεί σενάζ διαστάσεων 0,40μ ύψους και 0,25 πλάτους όπου και θα «ακουμπήσουν».

7) Στην είσοδο του γυμναστηρίου θα κατασκευαστεί στέγαστρο από σιδηροδοκούς και πολυκαρβονικά φύλλα διαστάσεων περίπου 3,00μ Χ 3,00μ.

8) Στα αποδυτήρια θα γίνει τοποθέτηση νέων πλακιδίων δαπέδων και τοίχου όπου χρειάζεται, καθώς επίσης και βάψιμο των σιδερένιων παραθύρων. Θα τοποθετηθούν 3 πόρτες ξύλινες και 3 πόρτες αλουμινίου.

9) Στο υφιστάμενο περιμετρικό τοιχίο του γηπέδου από σκυρόδεμα θα γίνει μόνωση με ειδικό στεγανωτικό κονίαμα.

10) Θα γίνουν καθαιρέσεις επιχρισμάτων σποραδικά.

11) Αποκατάσταση επιχρισμάτων όπου απαιτηθεί.

12) Εκτεταμένες εργασίες ελαιοχρωματισμών.

13) Επιδιόρθωση της υγρομόνωσης της στέγης με ειδικό ελαστομερές οπλισμένο με ύφασμα και μαστίχι.

Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τη μελέτη που θεωρήθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου. Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι βάσει τεχνικών προδιαγραφών.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή στην Καλλιθέα την Κυριακή για τον Κολοσσό H Hotels Collection με τον Ολυμπιακό!

Ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες για τα «Δρόμεια» η Ραφαέλα Σπανουδάκη

Με το μυαλό στην Παναχαϊκή

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ «Οι νησιώτικες ομάδες είχαν… στήριξη από ψηλά!»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην ΕΦΟΑ

Στις 29 Μαΐου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΟΠ

Το πρόγραμμα το τοπικού μπάσκετ μετά το Πάσχα

Ξεχώρισαν οι Δωδεκανήσιοι στο Πανελλήνιο Πίστας Παίδων-Κορασίδων κι Εφήβων-Νεανίδων!