Οι νέοι της Κάσου είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους!

Οι νέοι της Κάσου είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους!

Οι νέοι της Κάσου είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 333 ΦΟΡΕΣ

Οι νέοι της Κάσου απέδειξαν ότι είναι ενωμένοι, αγαπημένοι μεταξύ τους και αποφασισμένοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους! Η καθολική προσέλευσή τους για την αιμοδοσία στη "Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Κασιωτών Ρόδου Ο ΧΑΔΙΩΤΗΣ" είναι συγκλονιστική.

Το μικρό και παραμελημένο νησί της Κάσου μπορεί ακόμα να ελπίζει!
Οι Νέοι Κασιώτες, φαίνεται ότι έχουν συνειδητοποιήσει ότι όταν δρουν ομαδικά και είναι μια αρραγής ομάδα, μπορούν να κατορθώσουν πολλά.

Στην αιμοδοσία (23/3-24/3),παρά την πολύ μεγάλη προσέλευση, τελικά μαζεύτηκαν 32 φιάλες, λόγω ασθενειών. Όμως ο αριθμός δεδομένων των αντικειμενικών δυσκολιών είναι σημαντικός.

Όλοι γνωρίζουμε ότι πολύ συχνά, συμπατριώτες μας μεταφέρονται, από την Κάσο, στη Ρόδο και την Αθήνα προκειμένου να εγχειριστούν, μετά από τις πρώτες βοήθειες που προσφέρει ο ηρωικός – αλτρουιστής ιατρός της Κάσου. Όλοι αναζητούν αίμα το οποίο την κρίσιμη ώρα της επέμβασης δεν υπάρχει. Τώρα έχουμε τη μαγιά.

Το Δ.Σ. του συλλόγου Κασιωτών Ρόδου “Ο Χαδιώτης” αποφάσισε την διαχείριση του πολύτιμου ανθρώπινου αγαθού να κάνουν οι ίδιοι οι αιμοδότες. Γι αυτό ζητήσαμε τα ονοματεπώνυμα και τα τηλέφωνα όλων των αιμοδοτών. Αυτή είναι και η μεγάλη σημασία της «Τράπεζας Αίματος». Προτείνουμε όποιος λαμβάνει αίμα από την Τράπεζα Αίματος του συλλόγου, να έχει την ηθική υποχρέωση, εντός 2-3 μηνών να το αντικαθιστά ο ίδιος με την παρότρυνσή του σε οποιοδήποτε συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο.

Αναφέρει επίσης ο σύλλογος τα εξής: «Γνωρίζουμε ότι οι νέοι μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα απ’ ότι φανταζόμαστε, ακόμα και σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Οι ίδιοι μας δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν και σε άλλες ομαδικές δράσεις:

Δεντροφυτεύσεις, καθαρισμό παραλιών και μονοπατιών, ευπρεπισμό σημαντικών σημείων του νησιού, συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, προβολή των γαστρονομικών ιδιαιτεροτήτων της Κάσου, ενεργή συμμετοχή στην ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΝ.Σ.ΕΠ.

Συγχαίρουμε τον "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΣΟΥ", αυτούς που ενεργοποιούν το σύλλογο και όλους τους αφανείς συμμέτοχους για το ψυχικό μεγαλείο τους. Η στάση τους μας προτρέπει να βρισκόμαστε συνεχώς αρωγοί στις δημιουργικές και ανθρωπιστικές τους επιλογές.

Συγχαίρουμε όλους τους ιατρούς του νοσοκομείου της Ρόδου, οι οποίοι μετακινήθηκαν μαζί με τη κινητή μονάδα του νοσοκομείου, την ΑΝΕΚ και την SKY EXPRESS AIRLINES και όλους τους επώνυμους και ανώνυμους χορηγούς.

Οι νέοι της Κάσου μπορούν! Είμαστε όλοι περήφανοι για εσάς! Δηλώνουμε θαυμαστές των δράσεών σας και αρωγοί του έργου σας!».

Διαβάστε ακόμη

I SEA - Δράση εθελοντικού καθαρισμού στην Η.Ν. Κάσο

Δενδροφύτευση στην Η.Ν Κάσο

Ίδρυση σχολής ξυλοναυπηγών στην Η.Ν. Κάσο

Επίσκεψη ιατρικών κλιμακίων «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗ» και ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ» στην Η.Ν. Κάσο

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία