Κάθειρξη έξι ετών σε δικηγόρο που κατηγορούνταν για πλαστογραφία

Κάθειρξη έξι ετών σε δικηγόρο που κατηγορούνταν για πλαστογραφία

Κάθειρξη έξι ετών σε δικηγόρο που κατηγορούνταν για πλαστογραφία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1306 ΦΟΡΕΣ

Σε κάθειρξη 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δικηγόρος που κατηγορείται για πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Η υπόθεση σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, αφορά την κατάρτιση πλαστών εγγράφων από τον δικηγόρο τα οποία χρησιμοποιούσε στη συνέχεια στις διαδικασίες χρησικτησίας που έκανε για ακίνητα της εκκλησίας.

Σύμφωνα με το ίδιο βούλευμα, ο δικηγόρος κατηγορείται ότι με τον τρόπο αυτό και πλαστογραφώντας υπογραφές συναδέλφων του κατέθετε αγωγές χρησικτησίας ακινήτων με τα ονόματα των άλλων δικηγόρων οι οποίες συνολικά ανέρχονται στις 30.

Συγκεκριμένα ο 33χρονος κατηγορούνταν ότι εμπλέκεται στην υπόθεση μεταβίβασης μέσω χρησικτησίας ακινήτων της εκκλησίας στις περιοχές Αρχαγγέλου, Μαλώνα και Μάσσαρι. Συνολικά σύμφωνα με το κατηγορητήριο επρόκειτο για 13 περιπτώσεις που αφορούν την Μονή της Παναγίας Τσαμπίκας, 14 περιπτώσεις που αφορούν την Μονή «Αγίου Μιχαήλ» Αρχαγγέλου, μία περίπτωση την εκκλησία «Καμίρι» Μασσάρων Ρόδου και δύο περιπτώσεις της εκκλησίας «Αγίου Γεωργίου» Μαλώνας.

Ο δικηγόρος, ο οποίος πλέον διαμένει στο εξωτερικό, εκπροσωπήθηκε δια του συνηγόρου του, κ. Κώστα Σαρρή και κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο όπου και του επιβλήθηκε η ποινή κάθειρξης των 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε ακόμη

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα νησιά μας την περασμένη εβδομάδα

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαστεί ένας 57χρονος

Για αποπλάνηση κοριτσιού θα δικαστεί 44χρονος στο Εφετείο

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών

Σύλληψη 38χρονου στην Κάλυμνο

Στο εδώλιο 44χρονος Κώος για κατάχρηση ανηλίκου