Ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ

Ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ

Ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 441 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση του σωματείου με τον Aντιπεριφερειάρχη Θ. Σωτρίλλη

Τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ της Ρόδου συζήτησαν με τον αντιπεριφερειάρχη υγείας πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής Θωμά Σωτρίλλη, τα μέλη της νέας διοίκησης του σωματείου κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν μαζί του χτες στην περιφέρεια.

Δύο είναι τα φλέγοντα ζητήματα στα οποία περιστράφηκε η συζήτηση. Πρόκειται για τις ελλείψεις σε προσωπικό που δημιουργούν μεγάλο προβληματισμό σε ότι αφορά την απρόσκοπτη αντιμετώπιση όλων των περιστατικών ειδικά όταν θα αυξηθεί και μάλιστα πολύ σύντομα ο αριθμός των επισκεπτών του νησιού, και για την ανάγκη άμεσης εγκατάστασης των υπηρεσιών και του προσωπικού στο κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε για τη λειτουργία τους.

Τη διοίκηση του σωματείου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Νικόλαος Τσιώρας, ο γενικός γραμματέας Αντώνης Αντωνάκης και ο ταμίας Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, που ζήτησαν από τον αντιπεριφερειάρχη να βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του σωματείου δήλωσε τα εξής: «θέσαμε στον κ. Σωτρίλλη την έλλειψη ατόμων, καθώς φέτος είμαστε στην πιο δυσχερή κατάσταση από κάθε άλλη χρονιά, εγώ είμαι από το 1997 στο ΕΚΑΒ δηλαδή από τότε που δημιουργήθηκε και ξεκινήσαμε να είμαστε με πέντε ασθενοφόρα και τώρα μετα βίας μπορούμε να βγάλουμε 3,5 βάρδιες για να καλύψουμε όλο το νησί.

Με ένα όγκο δουλειάς μεγάλο καθώς έχουμε αναλάβει και τα εξιτήρια από το νοσοκομείο προς το σπίτι μαζί με τα επείγοντα.
Επίσης υπάρχει θέμα με το κτιριακό. Υπάρχει ένα κτίριο που είναι να το παραλάβουμε εδώ και 7 χρόνια και ακόμα βρισκόμαστε στο νοσοκομείο και φιλοξενούμαστε σε ένα χώρο που δεν είναι και ο καταλληλότερος για το προσωπικό» .

Ερωτηθείς ο κ. Τσιώρας για το πώς θα βοηθήσει το σωματείο ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε «Σε ότι αφορά το κτιριακό ο κ. Σωτρίλλης ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο ότι το θέμα προχωρά καθώς υπήρχε ένα κώλυμα με το καλώδιο του ΟΤΕ και άμεσα θα λυθεί το πρόβλημα ενώ η έλλειψη του προσωπικού είναι ένα θέμα που αφορά όλη τη Δωδεκάνησο και όχι μόνο τη Ρόδο και για το λόγο αυτό θα στείλει έγγραφο στη διοίκηση ζητώντας να εφαρμοστεί και εδώ αυτό που εφαρμόζεται και για άλλες περιοχές να έρθει δηλαδή προσωπικό για το καλοκαίρι.

Φέτος η Ρόδος δεν εντάχθηκε σε αυτό το πρόγραμμα παρά τους τουρίστες που περιμένουμε. Σήμερα υπηρετούμε 45 άτομα, αλλά υπάρχει το τμήμα αεροδιακομιδών που απασχολεί 4 άτομα, το τηλεφωνικό κέντρο που επίσης απασχολεί κάποια άτομα, υπάρχουν άτομα με κανονικές άδειες, με αποτέλεσμα να μένουμε με 34 άτομα μάχιμα πληρώματα τα οποία πρέπει να καλύψουμε τρεις τομείς του Αρχαγγέλου του Έμπωνα και της Ρόδου.

Θα έπρεπε να έχουμε άλλα δύο ασθενοφόρα για να καλύψουμε τις ανάγκες μαζί με άλλα 20 άτομα για να μπορέσουμε να βγάλουμε 24ωρη βάρδια» είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων ο οποίος τόνισε ότι πέρσι είχε βγει προκήρυξη από το ΚΕΕΛΠΝΟ για 9 άτομα που κάλυψαν το κενό στη Ρόδο σε συνδυασμό και με την υπερπροσπάθεια του προσωπικού της Ρόδου στο οποίο χρωστούν άδειες από το 2016 και πολλά ρεπό, τονίζοντας πως κάνουν από την πλευρά τους ότι μπορούν καθώς είναι ένας τομέας ευαίσθητος και πρέπει να κάνουν τα πάντα.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Σωτρίλλης, τόνισε ότι θα στηρίξει το σωματείο και το έργο του προσωπικού δηλώνοντας συγκεκριμένα τα εξής: «Είναι παλιοί γνώριμοι καθώς αποτελούν προσωπικό από πολλά χρόνια, έχουμε καλή σχέση γνωριμίας και συνεννόησης.

Το βασικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού, η οποία πάντα υπήρχε αλλά δινόταν μία χείρα βοηθείας με το να έρχονται υπάλληλοι του ΕΚΑΒ από άλλες περιοχές για να δουλέψουν τρεις μήνες προσφέροντάς τους εργασία και ταυτόχρονα κάποιες ελεύθερες ώστε να απολαύσουν διακοπές στη Ρόδο.

Αυτό φέτος έγινε με έγγραφο για τα νησιά Κω, Κάλυμνο και άλλα νησιά εκτός από τη Ρόδο και έτσι ανέλαβα να διερευνήσω το θέμα μήπως εκ παραδρομής έμεινε έξω η Ρόδος. Έχουν φύγει αρκετά ασθενοφόρα από το νοσοκομείο, τα οποία επισκευάστηκαν και πήγαν στα νησιά, και υπάρχει κατά τη δική τους άποψη επάρκεια σε ασθενοφόρα για να μπορέσουμε να δουλέψουμε.

Λείπει το προσωπικό αλλά πιστεύω ότι κάτι θα κάνουμε. Επίσης το άλλο θέμα είναι η μετεγκατάσταση στο κτίριο του ΕΚΑΒ που τελείωσε αλλά δεν ξέρω αν έχει παραδοθεί επίσημα, έχουν σοβαρό πρόβλημα με τον ΟΤΕ καθώς ο σύλλογος ζητά επέκταση του δικτύου» .

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!