Μαθήματα και τις Κυριακές(!) προτείνει διευθυντής δημοτικού σχολείου της Κω

Μαθήματα και τις Κυριακές(!)  προτείνει διευθυντής δημοτικού σχολείου της Κω

Μαθήματα και τις Κυριακές(!) προτείνει διευθυντής δημοτικού σχολείου της Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1006 ΦΟΡΕΣ

Πανελλήνιες διαστάσεις πήρε το ζήτημα μετά τις αντιδράσεις των γονέων

Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου στην Κω φαίνεται πως αποφάσισε να διαφοροποιήσει την εγκύκλιο του υπουργείου στα δημοτικά σχολεία που στοχεύει στην ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους, καλώντας τους μαθητές να κάνουν μάθημα και τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει με σχετικό ρεπορτάζ το protothema.gr, ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού της Κω απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα στους γονείς με το οποίο αντί… της τσάντας ζητά να παραστούν στο σχολείο οι μαθητές των τάξεων Δ' Ε' και ΣΤ' ανά δίωρο διαδοχικά από τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής έως τις 20:00 το βράδυ.

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται, οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα μέσα από δραστηριότητες να προσεγγίσουν τη γνώση με άλλο τρόπο. Γονείς που κατήγγειλαν το περιστατικό στο protothema.gr δηλώνουν πως αδυνατούν να καταλάβουνε πώς αυτή η πρακτική συνάδει με την ενδυνάμωση των σχέσεων Γονέων - Παιδιών, αφού τα παιδιά αναγκάζονται να αφήσουν ακόμα και το μεσημεριανό κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι προκειμένου να σπεύσουν στο σχολείο.

«Εννοείται ότι δεν είμαστε κατά της μάθησης και κυρίως της βιωματικής - εναλλακτικής, αλλά θεωρούμε ότι το σχολικό ωράριο επαρκεί για την ανάπτυξη των θεμάτων που αναφέρονται στην εν λόγω ανακοίνωση. Άλλωστε το πρόγραμμα του υπουργείου δίνει την δυνατότητα μέσω της ευέλικτης ζώνης, των κενών ωρών από ειδικότητες αλλά και στα πλαίσια των υπολοίπων εκπαιδευτικών ωρών να γίνουν καινοτόμες δράσεις αρκεί να έχουν υποβληθεί έγκαιρα και να έχουν εγκριθεί από την πρωτοβάθμια», τονίζουν.
Στην ανακοίνωση που δημοσιεύει το protothema.gr, δεν αναφέρεται πουθενά το κατά πόσον είναι προαιρετική η παρουσία των παιδιών ενώ πέραν των αναγραφόμενων Κυριακών, περιλαμβάνεται και η αργία της 25ης Μαρτίου!

«Ποτέ την Κυριακή» απαντά ο προϊστάμενος εκπαίδευσης
Μιλώντας χθες στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας κος Νίκος Ράπτης, επισήμανε μεταξύ άλλων για το θέμα αυτό: «Η φιλοσοφία του νόμου που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, είναι αντίθετο με αυτό που πρότεινε αυθαίρετα, ο συγκεκριμένος διευθυντής. Διαστρεβλώνει την φιλοσοφία του νόμου. Η φιλοσοφία του νόμου εστιάζει στο να απεμπλακούν τα παιδιά από την τυπική μαθησιακή διαδικασία για ένα τουλάχιστον Σαββατοκύριακο.

Δεν κρατάμε γι αυτό τον λόγο τις τσάντες στο σχολείο. Επιπλέον ο ίδιος, με την πρόταση αυτή, δημιουργεί εργασιακά προβλήματα γιατί το Σαββατοκύριακο είναι αργία. Οι δάσκαλοι δεν προβλέπεται να πηγαίνουν στο σχολείο. Σε πρώτο στάδιο θα ζητηθούν έγγραφες εξηγήσεις για την ενέργεια αυτή. Έχουν δίκαιο να αντιδρούν οι γονείς» - κατέληξε ο κος Ράπτης.

Το έγγραφο που απέστειλε ο διευθυντής του σχολείου στους γονείς
Το έγγραφο που απέστειλε ο διευθυντής του σχολείου στους γονείς

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο