Ρόδος: Καθηγητής αντάλλασσε πονηρά μηνύματα με μαθήτρια!

Ρόδος: Καθηγητής αντάλλασσε πονηρά μηνύματα με μαθήτρια!

Ρόδος: Καθηγητής αντάλλασσε πονηρά μηνύματα με μαθήτρια!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1459 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα καθίσει 40χρονος εκπαιδευτικός, κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο εκπαιδευτικός θα δικαστεί για την υπόθεση αυτή σε δεύτερο βαθμό, καθώς πριν από δύο χρόνια κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί στις 13 Μαρτίου στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Η υπόθεση αφορά μηνύματα τα οποία αντάλλαξε ο 40χρονος μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικη κοπέλα που το διάστημα εκείνο που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα ήταν και μαθήτριά του, ενώ πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε η μαθήτρια στον διευθυντή του σχολείου.

Απολογούμενος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, ο 40χρονος επεσήμανε πως στην τάξη της μαθήτριας έμπαινε μόνο μία φορά την εβδομάδα για μάθημα και πως την όποια επικοινωνία την έκοψε γρήγορα.

Ο ίδιος τόνισε πως ήδη έχει πληρώσει για αυτή του την βλακώδη πράξη, ενώ και από την πλευρά του συνηγόρου του επισημάνθηκε πως δεν υπήρξαν ασελγείς προτάσεις από τον 40χρονο. Την ενοχή του κατηγορουμένου είχε ζητήσει στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας κ. Κυριακή Κλιάμπα η οποία και είχε πει χαρακτηριστικά «θλίβομαι όταν υπάρχουν παιδαγωγοί των παιδιών μας από τους οποίους κινδυνεύουν τα ίδια τα παιδιά μας αλλά και εμείς».

Η εισαγγελέας έκανε αναφορά στο κατηγορητήριο, από το οποίο ανάγνωσε και ορισμένους διαλόγους που είχε ο 40χρονος με το ανήλικο κορίτσι. Επίσης τόνισε πως από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε η αντικειμενική και η ηθική διάσταση του αδικήματος, λέγοντας πως ο 40χρονος γνώριζε την κοπέλα άρα και την ηλικία της, γεγονός που είναι όχι μόνο μεπτό και κατακριτέο αλλά και αποκρουστικό, κυρίως λόγω της ιδιότητας του κατηγορουμένου.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 40χρονο στον οποίο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο