Συνελήφθη 50χρονος καταδικασθείς για τη δολοφονία της συζύγου του

Συνελήφθη 50χρονος καταδικασθείς  για τη δολοφονία της συζύγου του

Συνελήφθη 50χρονος καταδικασθείς για τη δολοφονία της συζύγου του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2368 ΦΟΡΕΣ

Θα οδηγηθεί στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του

Στη φυλακή θα επιστρέψει 50χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του είχε επιβληθεί για τη δολοφονία της γυναίκας του!

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε προχθές το απόγευμα σε χωριό της Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ηρακλειδών και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Η σύλληψη του 50χρονου έγινε καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, με το οποίο ανακλήθηκε προηγούμενη απόφαση του ίδιου συμβουλίου βάση της οποίας είχε απολυθεί από τις φυλακές όπου βρισκόταν με περιοριστικούς όρους. Η ανάκληση της απόφασης απόλυσης του 50χρονου έγινε διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, παραβίασε τους όρους εμφάνισης που του είχαν επιβληθεί.

Έτσι ο 50χρονος Αλβανός θα επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει 4 έτη, 7 μήνες και 20 ημέρες που απομένουν από την ποινή των 12 ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί το 2010 για την ανθρωποκτονία της συζύγου του.

Συγκεκριμένα, στις 18 Οκτωβρίου 2010 ο αλλοδαπός καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, για τη δολοφονία της γυναίκας του μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, στ’ Αφάντου τον Αύγουστο του 2009!

Το δικαστήριο μετά την εισαγγελική πρόταση αλλά και κάνοντας δεκτούς και τους ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή, μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βρασμό ψυχικής ορμής και του επέβαλε κατά πλειοψηφία, συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών (ο εισαγγελέας είχε προτείνει 20 χρόνια κάθειρξη) με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το χρονικό του εγκλήματος
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 30χρονη αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα με τον σύζυγο της με αποτέλεσμα αρκετές φορές να λογομαχούν και να υπάρχουν εντάσεις.

Ένα μήνα περίπου πριν το φονικό, το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει και η 30χρονη μετακόμισε μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της ηλικίας 7 και 3 ετών σε παρακείμενο σπίτι στ’ Αφάντου όπου διέμενε μαζί με τον αδελφό της. Όμως και τότε οι εντάσεις και οι φασαρίες συνεχίστηκαν.

Την Κυριακή 24 Αυγούστου 2009 στις 3.30 το μεσημέρι ο αδελφός της 30χρονης πήρε τα ανίψια του για μπάνιο. Όταν γύρισε στις 6.20 περίπου το απόγευμα χτυπούσε τη πόρτα όμως η γυναίκα δεν απαντούσε. Έτσι ο άνδρας σκαρφάλωσε από το ανοικτό παράθυρο και τότε αντίκρισε αιμόφυρτη τη νεκρή πλέον αδελφή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάρτυρες φέρεται να κατέθεσαν πως την ημέρα του φονικού είδαν τον 50χρονο σύζυγο να βρίσκεται έξω από το σπίτι και στη συνέχεια άκουσαν φασαρία από μέσα.

Τα στοιχεία αυτά αλλά και το γεγονός των συνεχών προστριβών του ζευγαριού, έκαναν τους αστυνομικούς από την πρώτη κιόλας στιγμή να αναζητήσουν τον 50χρονο για να καταθέσει, όμως εκείνος είχε εξαφανιστεί. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του, στις οποίες συμμετείχε και η ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.

Το απόγευμα της επόμενης μέρας, δηλαδή στις 25 Αυγούστου, οι αστυνομικοί βρήκαν στις παρυφές του χωριού Αφάντου το ποδήλατο του 50χρονου.

Το όχημα με το οποίο εξαφανίστηκε αμέσως μετά το φονικό ο αλλοδαπός, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή μετά τη δεύτερη έξοδο του χωριού προς τα Κολύμπια, και κοντά στους πυλώνες της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο όχημα υπήρχαν κηλίδες αίματος, στοιχείο που ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την άποψη πως ο 50χρονος είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για το θάνατο της 30χρονης γυναίκας!

Τελικά τον αλλοδαπό φονιά εντόπισαν λίγα μέτρα από το σημείο του εγκλήματος, τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Σεπτεμβρίου 2009 με συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαγγέλου.

«Θόλωσα»
Μετανιωμένος για όσα συνέβησαν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ο 50χρονος συζυγοκτόνος, ο οποίος επεσήμανε την εκτός εαυτού κατάσταση στην οποία βρέθηκε με αποτέλεσμα να τερματίσει τη ζωή της μητέρας των παιδιών του, με τέσσερις μαχαιριές!

Ο 50χρονος δήλωσε πως ακόμη και τότε δεν θυμόταν τίποτα από το τραγικό αυτό περιστατικό, το οποίο και απέδωσε στο θυμό και την οργή που του προκάλεσε η επίθεση που δέχτηκε αρχικά από το θύμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο 50χρονος ξεκίνησε την απολογία του λέγοντας πως ήρθαν στο νησί μας, όπου και προσπάθησε να βρει σπίτι και δουλειά, προκειμένου να προσφέρει ό,τι καλύτερο στην οικογένειά του.
«Σε καμία περίπτωση δεν σχεδίαζα να κάνω αυτό που έγινε» είπε χαρακτηριστικά ο 50χρονος.

Στην αρχή ανέφερε, όλα πήγαιναν καλά, όμως το τελευταίο διάστημα η συμπεριφορά της 30χρονης συζύγου του άλλαξε. Εκείνη άρχισε να βγαίνει έξω, να μην προσέχει τα παιδιά τους και γενικά η συμπεριφορά της απέναντι του άλλαξε ολοκληρωτικά με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι καβγάδες.

Μία μέρα καθώς επέστρεψε από τη δουλειά ο 50χρονος βρήκε τις κλειδαριές του σπιτιού αλλαγμένες. Αυτό συνέβη περίπου δύο εβδομάδες πριν το φονικό. Το διάστημα αυτό ο δράστης πήγαινε σπίτι για δει τα παιδιά του, όπως είπε, και οι καβγάδες ήταν συχνοί με το θύμα.

«Μου έλεγε ότι θα βάλει ανθρώπους να με στείλουν πίσω στην Αλβανία» είπε ο 50χρονος, προσθέτοντας ότι συνεχώς τον απειλούσε.
Τη μοιραία εκείνη Κυριακή, ο 50χρονος πήγε και πάλι στο σπίτι που έμεναν η σύζυγος με τα παιδιά του, προκειμένου να τα πάρει για μία βόλτα.

Τα παιδιά έλειπαν αλλά ο καβγάς με την 30χρονη δεν άργησε να αρχίσει καθώς όπως είπε ο 50χρονος, του απαγόρευε να δει τα παιδιά του και παρά τα παρακάλια του εκείνη αρνούνταν να συμβιβαστεί.

Τότε ο 50χρονος πήγε στο δωμάτιο για να δει αν πράγματι τα παιδιά έλειπαν. Κάνοντας στροφή για να βγει από το χώρο, είδε την 30χρονη να στέκεται κρατώντας ένα μαχαίρι στα χέρια της. Τον πλησίασε και επιχείρησε να τον χτυπήσει.

Ο 50χρονος με μία κίνηση με το αριστερό του χέρι άρπαξε τη λεπίδα του μαχαιριού, η 30χρονη το τράβηξε και τότε ο δράστης κόπηκε στο χέρι.
«Εκεί θόλωσε το μυαλό μου, δεν ήξερα ούτε τι έκανα, ούτε που πήγαινα όταν έφυγα. Μέχρι σήμερα ένα μαύρο κενό υπάρχει μέσα μου».

Ο 50χρονος είπε επίσης ότι χρειάστηκε μερικές μέρες προσπάθειας χωρίς όμως αποτέλεσμα για να σκεφθεί τι ακριβώς είχε συμβεί και τότε επέστρεψε στο σπίτι, όπου και συνελήφθη. Όμως ακόμη και ενώπιον του δικαστηρίου δεν ήταν σε θέση να πει κάτι για το φονικό όπλο, το μαχαίρι το οποίο ουδέποτε βρέθηκε.

Διαβάστε ακόμη

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά