Ρόδος: «Σκηνοθέτησε» ληστεία και αποπειράθηκε να σκοτώσει τον συνεταίρο του!

Ρόδος: «Σκηνοθέτησε» ληστεία και αποπειράθηκε να σκοτώσει τον συνεταίρο του!

Ρόδος: «Σκηνοθέτησε» ληστεία και αποπειράθηκε να σκοτώσει τον συνεταίρο του!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7759 ΦΟΡΕΣ

«Φύτεψαν» ναρκωτικά και γεμιστήρες όπλου στο σπίτι για να τον ενοχοποιήσουν

Εξιχνιάστηκαν χθες, μετά από επισταμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, απόπειρα ανθρωποκτονίας και υπόθεση ληστείας σε βάρος συνιδιοκτητών εταιρίας στη Ρόδο.

Για τις πράξεις αυτές συνελήφθησαν 33χρονος ημεδαπός και δυο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης συμμορίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας, προμήθειας ναρκωτικών, οπλοχρησίας, ψευδορκίας και απειλής.

Όπως διακριβώθηκε, ο 33χρονος συλληφθείς σχεδίασε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος συνεταίρου του, «σκηνοθέτησε» ληστεία σε βάρος του και τοποθέτησε ποσότητες ναρκωτικών και εξαρτήματα όπλου σε κατοικία συνιδιοκτητών του σε εταιρία.

Πιο αναλυτικά, ο 33χρονος, τον περασμένο Ιανουάριο, αφού σχεδίασε και «παρήγγειλε» την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου συνέταιρου του, προμήθευσε - για το σκοπό αυτό - τους συνεργούς του με πιστόλι και σιγαστήρα.

Την 15η Ιανουαρίου 2018 ο συνεργός του (28χρονος υπήκοος Αλβανίας), με το παραπάνω πιστόλι πυροβόλησε, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, κατά του 27χρονου, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, χωρίς να πετύχει το σκοπό του, καθώς το όπλο υπέστη εμπλοκή.

Σημειώνεται ότι, οι κατηγορούμενοι σε προηγούμενο χρονικό σημείο είχαν προβεί σε τηλεφωνικές απειλές προς τον 27χρονο και δολιοφθορά οχήματος που χρησιμοποιούσε.

Ακολούθως, με τη βοήθεια των συνεργών του, ο 33χρονος «σκηνοθέτησε» ένοπλη σε βάρος του ληστεία, καταγγέλλοντας ψευδώς ότι άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, την 09.04.2018 τον ακινητοποίησαν, με την απειλή όπλου, μέσα σε επαγγελματικό του χώρο και αφού παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν το περιεχόμενο, διέφυγαν πυροβολώντας για εκφοβισμό.

Επιπρόσθετα, ο 33χρονος προμηθεύτηκε μισό κιλό ακατέργαστη κάνναβη, ποσότητα κοκαΐνης και γεμιστήρα πολεμικού όπλου, τα οποία τοποθέτησε - «φύτεψε» στην κατοικία των δυο συνεταίρων του, για να τους ενοχοποιήσει.

Οι δράστες προσήχθησαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου και εξεταζόμενοι αποδέχτηκαν σταδιακά και περιέγραψαν με λεπτομέρεια τις πράξεις τους.

Από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των εγκληματικών πράξεων και στις κατοικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

· κάνναβη βάρους -504- γραμμαρίων,

· κοκαΐνη βάρους -47,5- γραμμαρίων,

· πιστόλι με γεμιστήρα,

· γεμιστήρα πολεμικού όπλου με -21- φυσίγγια,

· αυτοσχέδιος μεταλλικός λοστός με χειρολαβή,

· Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσυκλέτα,

· ηλεκτρικό τρυπάνι,

· -10- κινητά τηλέφωνα και -2- υπολογιστές αφής, και

· το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Συνήγοροι υπέράσπισης του 34χρονου ανέλαβαν οι γνωστοί δικηγόροι Στέλιος Αλεξανδρής και Κωνσταντίνος Διακονής και των υπολοίπων η Βάσια Παπαγεωργίου και Κώστας Ασλάνης αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών