Φάιναλ Φορ Ρόδου: Πήρε εύκολα το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ! (φωτορεπορτάζ)

Φάιναλ Φορ Ρόδου: Πήρε εύκολα το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ! (φωτορεπορτάζ)

Φάιναλ Φορ Ρόδου: Πήρε εύκολα το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ! (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 433 ΦΟΡΕΣ

Ο τελικός του final four του Κλειστού της Καλλιθέας ανέδειξε μεγάλο νικητή και τροπαιούχο τον ΠΑΟΚ και μάλιστα σχετικά εύκολα.

Η ομάδα του Ντανιέλε Ρίτσι επικράτησε του Ηρακλή στον τελικό με 3-0 και πανηγύρισε δικαία την κατάκτηση του τροπαίου σε ένα ματς με πολλές διαφορές.

Ο ΠΑΟΚ είχε σαν αιχμή του δόρατος τον Βούλγαρο Ουτσίκωφ, ενώ αντίθετα ο Ηρακλής έχασε ένα βασικό του όπλο εξαιτίας τραυματισμού από το α΄σετ τον Αρμενάκη ο οποίος παρά τις προσπάθειες των γιατρών της ομαδας του δεν μπόρεσε να επανέλθει. Από το 11-10 του α΄σετ ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος σε όλα τα επίπεδα.

Το α΄ σετ ξεκίνησε με τις ομάδες να πηγαίνουν σχεδόν μαζί στο σκορ μέχρι και δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Ηρακλής από το 11-10 του σετ όμως, έχασε τον Αρμενάκη , σημαντική απώλεια για τους φιναλίστ. Ετσι ο ΠΑΟΚ πήρε το σετ με 25-18 σε 31΄.

Στο β΄ σετ ο Ηρακλής αντέδρασε και προηγήθηκε 9-7. Τα μπλοκ του ΠΑΟΚ και ένας άσσος του Βάλκιερς έφεραν τον «δικέφαλο» στο +2 (11-9) με την διαφορα να πηγαίνει ακόμα και στο 20-12 Το σετ έκλεισε εύκολα για τον ΠΑΟΚ με 25-16 σε 24΄

Ο ΠΑΟΚ με τον αέρα του 2-0 και έχοντας απέναντι του τον Ηρακλή χωρίς ψυχολογία, κέρδισε και το τρίτο σετ και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου, με 25-18 σε 26΄.

Τα σετ 25-18 σε 31΄25-16 σε 24΄και 25-18 σε 26΄

Διαιτητές του τελικού ήσαν οι κ.κ. Γεωργουλέας και Θεμελής.

Οι ομάδες:

ΠΑΟΚ (Ρίτσι): Βάλκιερς 3 , Κουμεντάκης 9 , Γκιόν 12 , Ουτσίκοφ 23 , Πελεκούδας 8 , Τακουρίδης 6 Κωνσταντινίδης (λ, 20% υπ.), Σαφράνοβιτς, Στίγγας,

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ορφανός): Αρμενάκης 3 , Εφραιμίδης 9 , Μούχλιας 6 , Προύσαλης, Σμαραγδής 8 , Φέργκιουσον 2 Μπαμπαλιούτας (λ, 54% υπ.), Τζιουμάκας 4 Μπουράκης , Σκαρλατίδης, Φωτιάδης.

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Πριν αλλά και μετά τον τελικό έγιναν πολλές βραβεύσεις τόσο από την ΕΟΠΕ όσο και από τον διοργανωτή Δήμο Ροδίων. Πιο αναλυτικά:

-Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ αλλά και οι Διαιτητές βράβευσαν τον διαιτητή Γιώργο Γεωργουλέα ο οποίος αποσύρεται από την ενεργό δράση.

-Βραβεύτηκαν επίσης οι διεθνείς μας Ολυμπιονίκες Μάριος Γκιούρδας και Νίκος Ρουμελιώτης για την προσφορά τους στο βόλεϊ.

-Η ΕΟΠΕ τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ Στέφανο Κυριαζή

-Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος τίμησε από την πλευρά του τους αρχηγούς των ομάδων του τελικού.

-Τιμήθηκαν επίσης από την ΕΟΠΕ η κ. Δήμητρα Χαριτίδου και ο κ. Χρήστος Συλλας όπως και το μέλος του ΔΣ της ΕΣΑΠ Θεόδωρος Δεληγιαννάκης.

-MVP του αγώνα αναδείχτηκε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης του ΠΑΟΚ και παρέλαβε το βραβείο του από τον ειδικό γραμματέα της ΕΟΠΕ κ. Κυριακίδη.

-Τις απονομές στον Ηρακλή έκαναν ο γεν. γραμματέας της ΕΟΠΕ κ. Νεκτάριος Χαλβατζής και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Στέφανος Κυριαζής.

-Τα μετάλλια στους Κυπελλούχους Ελλάδας ,έδωσαν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός .

-Το Κύπελλο στον πρωταθλητή απένειμε ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Φώτης Χατζηδιάκος μέσα σε αποθέωση.

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή