Περίεργη υπόθεση με χειριστή drone που συστήθηκε ως δημοσιογράφος της «Ροδιακής»

Περίεργη υπόθεση με χειριστή drone που συστήθηκε ως δημοσιογράφος της «Ροδιακής»

Περίεργη υπόθεση με χειριστή drone που συστήθηκε ως δημοσιογράφος της «Ροδιακής»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2417 ΦΟΡΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αρμοδίων αρχών

Μια περίεργη υπόθεση, η οποία αναμένεται να έχει και συνέχεια, εκτυλίχτηκε τις τελευταίες μέρες στο νησί της Ρόδου, με πρωταγωνιστή άγνωστο (μέχρι στιγμής άτομο) που παρίστανε τον δημοσιογράφο και μάλιστα της ΡΟΔΙΑΚΗΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της μέχρι αυτή την ώρα η εφημερίδα μας, άγνωστο άτομο, που έδωσε ψεύτικα στοιχεία, βρέθηκε να κινείται σε περιοχή της Ρόδου και να ετοιμάζεται μάλιστα να απογειώσει ειδικό φωτογραφικό ελικοπτεράκι (drone) προκειμένου προφανώς να κάνει σχετικές λήψεις.

Η δραστηριότητα αυτή, έγινε γνωστή από τις αρμόδιες αρχές και μέσα σε ελάχιστα λεπτά, στο σημείο βρέθηκαν εντεταλμένα στελέχη υπηρεσίας, τα οποία απαγόρευσαν την απογείωση του ελικοπτέρου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι «δημοσιογράφος» ή «φωτογράφος» της ΡΟΔΙΑΚΗΣ και ότι ετοιμάζονταν να κάνει σχετική λήψη!!!

Φέρεται μάλιστα να έδωσε ψεύτικα στοιχεία. Το άτομο απομακρύνθηκε γρήγορα από την περιοχή ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε η διεύθυνση της ΡΟΔΙΑΚΗΣ που επιβεβαίωσε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ έδωσε εντολή σε οποιονδήποτε που είχε φωτογραφικό ελικόπτερο για να προχωρήσει σε αυτού του είδους τη βιντεοσκόπηση ή φωτογράφιση!

Με την ευκαιρία κι επειδή το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό (άγνωστα άτομα δηλαδή να συστήνονται ως... εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι ή φωτογράφοι της ΡΟΔΙΑΚΗΣ) η διεύθυνση της εφημερίδα, καλεί και τους πολίτες αλλά πολύ περισσότερο τις αρμόδιες αρχές, να ζητούν άμεσα δημοσιογραφική ταυτότητα, ή ειδική ταυτότητα διαπιστευμένου από τις αστυνομικές αρχές συντάκτη, στην περίπτωση που δεν γνωρίζουν το άτομο.

Για το θέμα αυτό, η ΡΟΔΙΑΚΗ έχει ενημερώσει ήδη τις αρμόδιες αρχές της περιοχής μας, ενώ ειδική αναφορά με όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα, θα γίνει και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Δημήτριο Φερεντίνο, για να πράξει από την πλευρά του τα όσα σχετικά προβλέπονται από τις διατάξεις του νόμου.

Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Χατζημάρκος: «Είμαστε σε μια άνιση μάχη με τους κάθε είδους εμπρηστές»

Διπλή γιορτή σήμερα στον Μονόλιθο: Τιμήθηκε και φέτος η ιστορική και πατριωτική δράση των ηρώων - κατοίκων της Μονολίθου και ο Πολιούχος του χωριού

Εύσημα από τον Β. Κικίλια για τη διαχείριση της πυρκαγιάς στη Ρόδο!

10 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου

Έρχεται μπλόκο σε ανασφάλιστα Ι.Χ και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Αντιπυρική περίοδος: Εννέα μέτρα για τη δασοπυρόσβεση

Εξήντα πέντε αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στην Αστυπάλαια και συνελήφθησαν δύο διακινητές!

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ρόδου για όσους βοήθησαν και κατάφεραν να σβήσουν την επικίνδυνη φωτιά στον Αρχάγγελο