Καταδικάστηκε ερήμην για τροχαίο

Καταδικάστηκε ερήμην για τροχαίο

Καταδικάστηκε ερήμην για τροχαίο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1862 ΦΟΡΕΣ

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών με αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 29χρονος.

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών με αναστολή, καταδικάστηκε την Τετάρτη ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 29χρονος, ο οποίος κατηγορούνταν για το θάνατο 19χρονου δικυκλιστή σε τροχαίο δυστύχημα πριν από τέσσερα χρόνια στα Κοσκινού! Πρόκειται για τον Βασίλη Σαράντη του Κωνσταντίνου, ο οποίος στις 13 Νοεμβρίου 2006 βρήκε τραγικό θάνατο όταν η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 29χρονος, βυθίζοντας έτσι στο πένθος και στη θλίψη την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους του. Χθες η θλιβερή αυτή υπόθεση αναβίωσε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, με κατηγορούμενους τον 29χρονο, τον πατέρα του ο οποίος αρχικά είχε δηλώσει ότι αυτός ήταν ο οδηγός του οχήματος, και ο ιδιοκτήτης του οχήματος που οδηγούσε ο 29χρονος το οποίο ήταν εταιρικό. Οι δύο τελευταίοι άνδρες που εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους κ.κ. Κώστα και Γιώργο Κυπραίο, κρίθηκαν ο μεν πατέρας αθώος και ο ιδιοκτήτης του οχήματος ένοχος για την έλλειψη ασφάλειας στο αυτοκίνητο όπου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με αναστολή. Σε ότι αφορά τον 29χρονο, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κρίθηκε ένοχος ερήμην για τη κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της στέρησης άδειας ικανότητας οδηγού (δίπλωμα) και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών με τριετή αναστολή και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, το δυστύχημα σημειώθηκε στις 13 Νοεμβρίου στις 10.25 το πρωί μέσα στα Κοσκινού στο χώρο όπου βρίσκονται οι νησίδες. Ο άτυχος 19χρονος οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες προσέκρουσε πλαγιομετωπικά στο αυτοκίνητο που οδηγούσε 29χρονος κάτοικος Ρόδου, ο οποίος εκείνη την ώρα επιχειρούσε να φύγει από χώρο στάθμευσης. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή με αποτέλεσμα ο νεαρός δικυκλιστής να βρει ακαριαίο θάνατο. Αμέσως στο τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου αλλά και ασθενοφόρο το οποίο και μετέφερε τον 19χρονο στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η είδηση του χαμού του νεαρού Βασίλη Σαράντη έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» στην τοπική κοινωνία, καθώς δεν μπορούσε κανείς να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο άτυχος 19χρονος είχε πάρει μόλις λίγες μέρες πριν, το απολυτήριό του από το στρατό.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!