Ημέρα της Ευρώπης: Ναι των Γάλλων στο ευρώ

Ημέρα της Ευρώπης: Ναι των Γάλλων στο ευρώ

Ημέρα της Ευρώπης: Ναι των Γάλλων στο ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 306 ΦΟΡΕΣ

Η πλειοψηφία των Γάλλων (67%) επιθυμεί να διατηρηθεί το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ μόλις το 30% προτιμά να επανέλθει το φράγκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Aujourd'hui en France, με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης.

Η πλειοψηφία των Γάλλων (67%) επιθυμεί να διατηρηθεί το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ μόλις το 30% προτιμά να επανέλθει το φράγκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Aujourd'hui en France.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης, αποκαλύπτει ότι αν το 67% των Γάλλων πιστεύει πως πρέπει να διατηρηθεί το ευρώ, μια μεγάλη πλειοψηφία (82%) εκτιμά ωστόσο ότι το ευρώ ευθύνεται για την αύξηση του κόστους ζωής.

Όταν ερωτούνται οι Γάλλοι για τις ιδέες που πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, αναφέρουν πρώτα την "οικονομία της αγοράς", που στη δημοσκόπηση λαμβάνει το ίδιο ποσοστό με την "ειρήνη" (21%), ενώ η "δημοκρατία" λαμβάνει ποσοστό 12%.

Όταν κλήθηκαν να επιλέξουν μέσα από μια λίστα τα συναισθήματά τους όταν σκέφτονται την Ευρώπη ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Γάλλοι απάντησαν ότι νιώθουν "ελπίδα" σε ποσοστό 30% και σχεδόν ίδιο ποσοστό "απογοήτευση" (29%), ενώ ποσοστό 5% νιώθει "απόρριψη" και αντίστοιχο ποσοστό "ικανοποίηση".

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες επικρίνουν την Ευρώπη κυρίως για την "πολυπλοκότητά" της (77%). Επιπλέον ένα ποσοστό 60% μεταξύ αυτών συνδέει την ΕΕ με την "ανεργία".

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για το Ίδρυμα πολιτικής καινοτομίας (Fondapol) από τις 15 έως τις 21 Απριλίου σε εθνικό αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 ερωτηθέντων, ηλικίας 18 ετών και άνω (με τη μέθοδο των ποσοστώσεων).

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10