Πάνω από 1.500 έλεγχοι για νοθεία καύσιμα, το πρώτο τετράμηνο του έτους

Πάνω από 1.500 έλεγχοι για νοθεία καύσιμα, το πρώτο τετράμηνο του έτους

Πάνω από 1.500 έλεγχοι για νοθεία καύσιμα, το πρώτο τετράμηνο του έτους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 260 ΦΟΡΕΣ

Πάνω από 1500 ελέγχους για νοθεία στην αγορά καυσίμων έχουν κάνει στο πρώτο τετράμηνο του χρόνου τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης Αγοράς Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ), ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτης. Σε όσες περιπτώσε

Πάνω από 1500 ελέγχους για νοθεία στην αγορά καυσίμων έχουν κάνει στο πρώτο τετράμηνο του χρόνου τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης Αγοράς Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ), ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτης. Σε όσες περιπτώσεις βρέθηκαν μη κανονικά δείγματα επιβλήθηκαν πρόστιμα ή έγιναν παραπομπές στον εισαγγελέα.

Ο υφυπουργός παρέστη σήμερα σε εκδήλωση της εταιρίας Shell για την παρουσίαση νέου συστήματος ελέγχου της νοθείας ή οποιωνδήποτε τυχαίων προσμίξεων στα καύσιμα, που εφαρμόζεται από την αρχή του μήνα στο δίκτυο των πρατηρίων της εταιρίας για τα προϊόντα "V-Power". Πρόκειται για την προσθήκη μιας ουσίας - ιχνηθέτη στα καύσιμα, που επιτρέπει την γρήγορη και ασφαλή επαλήθευση της ύπαρξης ή μη νοθείας και του ποσοστού πρόσμιξης. Η ουσία αυτή προστίθεται σε απειροελάχιστες ποσότητες στη βενζίνη ή το ντίζελ, καίγεται μαζί με το καύσιμο και δεν προκαλεί προβλήματα στους κινητήρες.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ακόμη ότι σήμερα πρωτοβουλίες σαν αυτή, παράλληλα με τους ελέγχους του κράτους, "βοηθούν να δώσουμε καλύτερα προϊόντα και να προστατεύσουμε τους καταναλωτές".


Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10