Τρία κακουργήματα σε βάρος των δολοφόνων του Καντάρη

Τρία κακουργήματα σε βάρος των δολοφόνων του Καντάρη

Τρία κακουργήματα σε βάρος των δολοφόνων του Καντάρη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 231 ΦΟΡΕΣ

Τρεις κακουργηματικές κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο Αφγανών, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου Μανόλη Καντάρη, στο κέντρο της Αθήνας.

Τρεις κακουργηματικές κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο Αφγανών, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου Μανόλη Καντάρη, στο κέντρο της Αθήνας.

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε στην Ποινική Δίωξη της εισαγγελίας, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να μεταφερθούν στα δικαστήρια και οι δύο κατηγορούμενοι.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε σε βάρος τους τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία, απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστείας από την οποία επήλθε θάνατος προσώπου κατά συναυτουργία, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Οι δύο Αφγανοί, με ένα τρίτο πρόσωπο που καταζητείται, κατάφεραν αλλεπάλληλες μαχαιριές στον άτυχο 44χρονο στις 10 Μαΐου, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ΄ Σεπτεμβρίου, με σκοπό να του πάρουν τη βιντεοκάμερα που κρατούσε.

Ο Μ. Καντάρης, κάτοικος της περιοχής, είχε κατέβει από το σπίτι του, προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητο για να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του στο μαιευτήριο, καθώς περίμεναν το δεύτερο παιδί τους.

Πως οδηγήθηκε η ΕΛ.ΑΣ στους δράστες

Για να φτάσουν στους δράστες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δέχτηκαν σημαντική βοήθεια από αλλοδαπούς της περιοχής, στους οποίους έδειχναν φωτογραφίες που είχαν στη διάθεσή τους από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή όπου σημειώθηκε το έγκλημα. Οι προσαγωγές από την Αστυνομία ήταν καθημερινές και σε όλους γίνονταν ερωτήσεις για το περιστατικό.

Η δολοφονία του 44χρονου άφησε ορφανά τέσσερα παιδιά συνολικά, καθώς ο Μ. Καντάρης είχε δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο, ενώ η σύζυγός του, που τον βρήκε νεκρό στο πεζοδρόμιο - γιατρός στο επάγγελμα-, έφερε στον κόσμο σε κατάσταση σοκ το δεύτερο παιδί τους, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία.

Το περιστατικό προκάλεσε πρωτοφανή κρούσματα "πογκρόμ" κατά αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, με άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο να επιτίθενται αναίτια και ανηλεώς σε μετανάστες ή άτομα με σκούρο δέρμα. Δεκάδες αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία δαρμένοι και τραυματισμένοι ακόμη και από μαχαίρια.

Την επόμενη της δολοφονίας Καντάρη, ένας νεαρός αλλοδαπός δολοφονήθηκε από δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι, στα Κάτω Πατήσια, χωρίς να είναι σαφές αν τα δύο εγκλήματα συνδέονται.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά