Έρευνα της επιτροπής ήθους για Γουόρνερ, Μπιν Χαμάμ

Έρευνα της επιτροπής ήθους για Γουόρνερ, Μπιν Χαμάμ

Έρευνα της επιτροπής ήθους για Γουόρνερ, Μπιν Χαμάμ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 309 ΦΟΡΕΣ

Η FIFA θα αρχίσει έρευνα για πιθανή παραβίαση του κώδικα ηθικής της από τον υποψήφιο πρόεδρο, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της, Τζακ Γουόρνερ, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Η FIFA θα αρχίσει έρευνα για πιθανή παραβίαση του κώδικα ηθικής της από τον υποψήφιο πρόεδρο, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της, Τζακ Γουόρνερ, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι η έρευνα από την επιτροπή ήθους της ακολουθεί την έκθεση του Τσακ Μπλέιζερ, άλλου μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της, ο οποίος κάνει λόγο για «πιθανές παραβιάσεις του Κώδικα Ηθικής της FIFA, οι οποίες φέρονται να έχουν γίνει από στελέχη». Αυτή η έκθεση, η οποία περιέχει «καταγγελίες δωροδοκίας», ακολούθησε μια συνάντηση, στην οποία ο Γουόρνερ και ο Μπιν Χαμάμ ήταν παρόντες στις 10/11 Μαΐου και η οποία συνδέεται με τις εκλογές που θα γίνουν την 1η Ιουνίου για την προεδρία της FIFA.

Ο Γουόρνερ είναι ο γενικός γραμματέας της CONCACAF (Συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής), η οποία έχει τις 35 από τις 208 ψήφους στο Κογκρέσο της FIFA, το οποίο θα επιλέξει στις αρχαιρεσίες της 1ης Ιουνίου ανάμεσα στον Μπιν Χαμάμ και τον απερχόμενο πρόεδρο, Σεπ Μπλάτερ.

«Στις 24 Μαΐου 2011, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA και γενικός γραμματέας της CONCACAF, Τσακ Μπλέιζερ, ανέφερε στον γενικό γραμματέα της FIFA, Τζερόμ Βάλκε, πιθανές παραβιάσεις του κώδικα ηθικής της FIFA, οι οποίες φέρονται να έχουν γίνει από στελέχη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας και συνεχίζει: «Συγκεκριμένα, η έκθεση αναφερόταν σε μια ειδική συνάντηση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Καραϊβικής (CFU), την οποία φαίνεται ότι έχουν οργανώσει από κοινού ο αντιπρόεδρος της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, η οποία έλαβε χώρα στις 10 και 11 Μαΐου 2011. Αυτή η συνάντηση συνδέθηκε με την επερχόμενη προεδρική εκλογή της FIFA. Προκειμένου να εξεταστούν τα γεγονότα που καταγγέλλονται σ΄ αυτήν την έκθεση, η οποία περιλαμβάνει καταγγελίες για δωροδοκία, ο Τζερόμ Βάλκε ζήτησε χθες από την Επιτροπή Ήθους της FIFA να αρχίσει έρευνα».

Ακολούθως τονίζεται ότι σήμερα άρχισε έρευνα κατά του Γουόρνερ, του Μπιν Χαμάμ και των στελεχών της CFU, Ντέμπι Μινγκουέλ και Τζέισον Σιλβέστερ, οι οποίοι καλούνται να πάρουν θέση στο θέμα μέχρι τις 27 Μαΐου και να δώσουν το «παρών» στην εκδίκαση της υπόθεσης από την Επιτροπή Ήθους της FIFA, στην έδρα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, στη Ζυρίχη, στις 29 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.