Τουριστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον από ΗΠΑ για Ελλάδα

Τουριστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον από ΗΠΑ για Ελλάδα

Τουριστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον από ΗΠΑ για Ελλάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 417 ΦΟΡΕΣ

Ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ "Baltimore Orioles", Πίτερ ʼντζελο, εκδήλωσε ενδιαφέρον για "μεγάλες επενδύσεις" στην Ελλάδα, όπως και άλλοι ομογενείς, καθώς και επιχειρηματικοί όμιλοι. Όλοι όμως τονίζουν "


Ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ "Baltimore Orioles", Πίτερ ʼντζελο, εκδήλωσε ενδιαφέρον για "μεγάλες επενδύσεις" στην Ελλάδα, όπως και άλλοι ομογενείς, καθώς και επιχειρηματικοί όμιλοι. Όλοι όμως τονίζουν "δώστε μας προοπτικές και δείξτε μας ευκαιρίες, ενώ οι άνθρωποι αυτοί θέλουν συγκεκριμένα πράγματα και σοβαρότητα".

Τα πιο πάνω δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του στις Ηνωμένες Πολιτείες για προσέκλυση τουριστών και επενδύσεων από τις ΗΠΑ, αλλά και για την προώθηση ελληνικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά.

Ο κ. Νικητιάδης είχε χθες στη Βαλτιμόρη τρίωρη προγραμματισμένη συνάντηση με τον Καρπάθιο στην καταγωγή Πίτερ ʼντζελο "ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τις επενδυτικές ευκαιρίες και προτάσεις που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, ειδικότερα στον τουριστικό τομέα" ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι του παρουσίασε μια "ολόκληρη έκθεση από τα ελληνικά τουριστικά ακίνητα και από το Invest in Greece, που επίσης έχουμε μια πολύ μεγάλη κατάσταση. Επίσης, είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις προοπτικές, το νόμο για γρήγορες επενδύσεις (fast track) και για αρκετές άλλες πτυχές της οικονομίας. Ο κ. ʼντζελο μου εκδήλωσε το εντονότατο ενδιαφέρον του να επενδύσει και μάλιστα όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε άλλους τομείς. Ανοίξαμε έτσι αυτό το διάλογο, του έδωσα τα πρώτα πρότζεκτ, ενώ θα του στείλω και για κάποια άλλα και θα είμαστε σε επικοινωνία. Εκδήλωσε ουσιαστικό ενδιαφέρον και θα περιμένουμε να δοθεί συνέχεια στους στόχους μας".

Μετά τη συνάντηση με τον κ. ʼντζελο, ο κ. Νικητιάδης μίλησε σε ομογενειακή συγκέντρωση στη Βαλτιμόρη, παρουσία 250 και πλέον ατόμων, μελών και στελεχών τοπικών φορέων και κοινοτήτων. "Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και τους εξήγησα τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις προοπτικές που διαγράφονται" ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο κ. Νικητιάδης συνέχισε σήμερα τις επαφές του στη Νέα Υόρκη και στο Νιού Τζέρσεϊ με άλλους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, καθώς και με επιχειρηματικούς ομίλους, με τους οποίους συζήτησε συγκεκριμένα πλάνα για επενδύσεις και ανάπτυξη, κυρίως στον τουριστικό τομέα.

Οι συναντήσεις του συνεχίστηκαν απόψε με σύσκεψη που είχε με τα στελέχη του μεγάλου συνεταιρισμού Ελληνοαμερικανών εστιατόρων Αμερικής "Pan Gregorian Enterprises", καθώς και με εκπροσώπους του από πέντε πολιτείες. Σύμφωνα με τον κ. Νικητιάδη, "σκοπός της συνάντησης ήταν να διερευνηθούν οι δυνατότητες προβολής του ελληνικού τουρισμού σε όλα τα εστιατόρια του συνεταιρισμού, που εκτιμάται ότι ανέρχονται περίπου σε 3.000.

Παράλληλα, να εντοπιστούν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες, ώστε ο παναμερικανικός οργανισμός, που ως γνωστόν πραγματοποιεί πολύ μεγάλες μαζικές αγορές προϊόντων, να προχωρήσει σε αντίστοιχες αγορές και από την Ελλάδα, όπως: ελαιόλαδο, ελιές, ντολμαδάκια κονσερβοποιημένα, κομπόστα φρούτων, κρασιά, γαλακτοκομικά προϊόντα και άλλα. Όσο αφορά την προβολή του τουρισμού, συζητήσαμε καταρχήν την τοποθέτηση τουριστικού υλικού για την Ελλάδα σε όλα τα ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόρια στις ΗΠΑ".

Ο κ. Νικητιάδης, ο οποίος θα έχει και συναντήσεις με στελέχη ελληνικών αεροπορικών εταιριών με θέμα συζήτησης την καθιέρωση απευθείας πτήσεων από τη Νέα Υόρκη προς την Αθήνα και αντιστρόφως, συνοδεύεται στο ταξίδι του στις ΗΠΑ από το Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδας κ. Γ. Καλούδη και τον πρόεδρο της "Συμμαχίας για την Ελλάδα", επιχειρηματία Ε. Παπαλιό.

ΑΠΕ




Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά