Με αφορμή τη σημερινή συναυλία της Marianne Faithfull στο Αρχαίο Στάδιο στις 21:30 παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τα πολιτιστικά, κ. Σάββας Διακοσταματίου μαζί με τους συντελεστές της συναυλίας κ. Μποσκοϊτη Αντώνη δημοσιογράφο- κινηματογραφιστή, τον κ. Μίχαλο διοργανωτή της συναυλίας αλλά και τον Lolek που ανοίγει τη συναυλία.

Ο κ. Διακοσταματίου αναφέρθηκε στο πολύ μεγάλο γεγονός για τη Ρόδο όχι μόνο για τη συναυλία της κ. Faithfull αλλά και για την επαναδραστηριοποίηση του Αρχαίου Σταδίου μετά από πάρα πολλά χρόνια. «Είναι μια καινούργια αρχή για έναν άλλο χώρο της πόλης μας και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την αρχαιολογία για την άδεια που μας έδωσε. Καλώ εσάς και όλο το ροδιακό κοινό να παρακολουθήσετε αυτή την μεγάλη εκδήλωση».
Ο δήμος Ρόδου πρόκειται να τιμήσει την κ. Faithfull για την προσφορά της στην τέχνη αλλά και για τη δύναμη ζωής που έχει δείξει στην πορεία της.

Μάλιστα ο κ. Διακοσταματίου ανέφερε πως έχει ήδη ετοιμαστεί το πολιτιστικό πρόγραμμα ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά «φέτος ο ροδιακός λαός δεν θα στερηθεί τίποτα, θα έχουμε πάρα πολλές εκδηλώσεις όλων των καλλιτεχνικών επιπέδων. Θα ενεργοποιήσουμε και θα αξιοποιήσουμε όλες τις τοπικές μας δυνάμεις για να δημιουργήσουμε τοπική οικονομία αλλά θα μειώσουμε και το κόστος αυτών των εκδηλώσεων».

Πρόσθεσε επίσης πως «η Ρόδος αξίζει να ξαναβρεί την αίγλη που είχε πριν πολλά χρόνια, όταν ήταν το νησί που ξεκίνησε τον τουρισμό στην χώρα αυτή. Τότε παρήλαυναν μεγάλα και λαμπρά αστέρια της μουσικής, του κινηματογράφου και του θεάτρου», δίνοντας υπόσχεση πως ο δήμος θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή. Η συγκεκριμένη συναυλία μάλιστα έχει σκοπό και την προώθηση του τουρισμού αφού η κ. Faithfull είναι διεθνώς αναγνωρισμένη όχι μόνο για τα τραγούδια της αλλά και για την ενασχόλησή της με το γράψιμο, το θέατρο και το σινεμά.. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, για την αποψινή συναυλία έχει γίνει μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου να παρευρεθούν τουρίστες που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο νησί μας.

Ο κ. Μποσκοϊτης αναφέρθηκε στην ζωή της κ. Faithfull αποκαλώντας την «ιερό τέρας της μουσικής» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πόσο σημαντικό είναι για το νησί μας, να βρίσκεται ένας τόσο σημαντικός καλλιτέχνης.

Η κ. Faithfull ξεκίνησε την σημαντική πορεία της όταν στα 17 τραγούδησε το “Tears” ένα τραγούδι που οι ίδιοι οι Rolling Stones έγραψαν για εκείνην, αγγίζοντας έτσι το top 30 των chart γνωρίζοντας παγκόσμια επιτυχία. Η επιτυχία της βέβαια συνεχίστηκε και στο θέατρο όπου σημαντικές εμφανίσεις της ήταν στις «3 Αδελφές» του Τσέχωφ, αλλά και λίγο αργότερα στον ʼμλετ. Η ίδια μετά από μια περιπέτεια υγείας που είχε λόγω των καταχρήσεων τη δεκαετία του 70 επέστρεψε συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της.

Ο νεαρός σε ηλικία Lolek έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο δίσκους ενώ σήμερα θα έχει την τιμή να ανοίξει την συναυλία της κ. Faithfull. «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να τραγουδήσω σε μια τέτοια συναυλία ενώ από ότι γνωρίζω καλλιτέχνης τέτοιου βελινεκούς δεν έχει ξανατραγουδήσει σε ελληνικό νησί κάτι που θεωρώ πως είναι μεγάλη επιτυχία και για τον κ. Μίχαλο που οργάνωσε την συναυλία» είπε χαρακτηριστικά ο Lolek.