Υπέρ της μεταρρύθμισης 133 πανεπιστημιακοί καθηγητές

Υπέρ της μεταρρύθμισης 133 πανεπιστημιακοί καθηγητές

Υπέρ της μεταρρύθμισης 133 πανεπιστημιακοί καθηγητές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 355 ΦΟΡΕΣ

Υπέρ της μεταρρύθμισης των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας τάσσονται 133 καθηγητές πανεπιστημίων, με κείμενο που συνυπογράφουν.

Υπέρ της μεταρρύθμισης των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας τάσσονται 133 καθηγητές πανεπιστημίων, με κείμενο που συνυπογράφουν.

"Το καλό πανεπιστήμιο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανταπεξέλθει η χώρα στο διεθνή ανταγωνισμό", αναφέρουν στο κείμενό τους οι καθηγητές, επισημαίνοντας πως η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ, ένα πανεπιστήμιο "που θα εναρμονίσει τη λειτουργία του με τα διεθνή ακαδημαϊκά πρότυπα, θα απελευθερώσει τις επιστημονικές δυνάμεις του και θα αποτελέσει κύριο μοχλό για την ανάταξη και ανάπτυξη της χώρας μας".

Αναφερόμενοι στην κατάσταση του ελληνικού πανεπιστημίου, οι καθηγητές τονίζουν πως, παρά τα όσα βήματα προόδου έγιναν, εδώ και δεκαετίες δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο του, και κυρίως στον τομέα της στελέχωσης των ΑΕΙ.

"Οι παθογένειες της σημερινής κατάστασης είναι γνωστές σε όσους δεν θέλουν να κλείνουν τα μάτια. Η παράδοση αυτή πρέπει να αλλάξει. Όσες, επιφυλάξεις και αν έχουμε για επιμέρους προβλέψεις της μεταρρύθμισης, που έχει εξαγγελθεί, δεν μπορούμε παρά να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια", συμπληρώνουν.

"Το πανεπιστήμιο είναι μέρος της κοινωνίας μας και υπάρχει για να συμβάλλει στην προκοπή της. Η κοινωνία και το πανεπιστήμιο δεν έχουν πολύ χρόνο. Αν και αυτή η απόπειρα αποτύχει , το ελληνικό πανεπιστήμιο θα μείνει στάσιμο για πολλά χρόνια ακόμη. Και αυτό είναι σε βάρος της χώρας", προσθέτουν στο κείμενό τους οι πανεπιστημιακοί καθηγητές.

 Με δεύτερο κείμενο, πανεπιστημιακοί που πρόσκεινται στη ΝΔ υποστηρίζουν πως το νομοσχέδιο οδηγεί σε ένα χειρότερο πανεπιστήμιο ή ακόμη και στην εξαφάνιση του και προσθέτουν πως οι αλλαγές θα πρέπει να συμβάλουν αποφασιστικά στην βελτίωση της λειτουργίας των ΑΕΙ, που τα χαρακτηρίζουν ως έναν από τους θεσμικούς πυλώνες τους οποίους θα πρέπει να χρησιμοποιήσει η ελληνική κοινωνία και να στηριχθεί "για να βγει από την πρωτοφανή κρίση στην οποία βρίσκεται".
 
Παράλληλα, διαψεύδουν τον ισχυρισμό του υπουργείου Παιδείας πως έχει προηγηθεί συζήτηση και διαβούλευση επί του νομοσχεδίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Μ.Παπουτσάκη


Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου