Ζάκυνθος: "Να παιδιά, να μάλαμα"!

Ζάκυνθος: "Να παιδιά, να μάλαμα"!

Ζάκυνθος: "Να παιδιά, να μάλαμα"!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 397 ΦΟΡΕΣ

Δύο μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν εδώ και τρία χρόνια στη Ζάκυνθο κατάφερε να εξαρθρώσει η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής μετά από πολύμηνες έρευνες.

Δύο μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν εδώ και τρία χρόνια στη Ζάκυνθο κατάφερε να εξαρθρώσει η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής μετά από πολύμηνες έρευνες

Οι άνδρες της αστυνομίας έφτασαν στον εντοπισμό των δραστών μέσα από εκατοντάδες παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών και, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, προχώρησαν στη σύλληψη οκτώ Ελλήνων, επτά από τους οποίους συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο και ένας στην Αθήνα.

Μεταξύ τους είναι και οι δύο αρχηγοί 29 και 27 ετών. Οι ομάδες δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και όπλων, εκβιασμούς, «προστασία» νυχτερινών κέντρων και τοκογλυφία.

Δικογραφία σε βάρος τουλάχιστον 35 ακόμα ατόμων για συμμετοχή στις οργανώσεις ή σε άλλες παράνομες πράξεις βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας.
 
Οι οργανώσεις είχαν γίνει ο φόβος και τρόμος των κατοίκων του νησιού, με αποτέλεσμα να κληθεί η Ασφάλεια Αττικής να αναλάβει την υπόθεση, λόγω της κρισιμότητάς της. Δεν ήταν λίγες οι φορές, μάλιστα, που οι δύο οργανώσεις συνεργάζονταν στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που ετοίμαζαν ήταν και η απελευθέρωση χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό ενός μέλους της οργάνωσης, ο οποίος κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα, που απετράπη την τελευταία στιγμή.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πολυτελές ταχύπλοο σκάφος 12 μέτρων με δύο εξωλέμβιες μηχανές, 3.500 ευρώ, επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες κοκαΐνης, ένα πιστόλι 9mm, ένα περίστροφο 357 magnum, ένα περίστροφο 0,38 special, 150 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 14 κινητά τηλέφωνα.
 
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών συνεχίζονται, ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά