Στα ουράνια CDS- spread για τα ομόλογα της ευρω-περιφέρειας

Στα ουράνια CDS- spread για τα ομόλογα της ευρω-περιφέρειας

Στα ουράνια CDS- spread για τα ομόλογα της ευρω-περιφέρειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 264 ΦΟΡΕΣ

Το κόστος ασφάλισης ελληνικών 5ετών κρατικών ομολόγων (CDS) αυξήθηκε κατά 130 μονάδες βάσης (1,3 ποσοστιαίες μονάδες) στο επίπεδο - ρεκόρ 25,25%, ενώ σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκαν τα CDS και για τα ιταλικά, ισπανικά, ιρλανδικά και πορτογαλικά ομ

Το κόστος ασφάλισης ελληνικών 5ετών κρατικών ομολόγων (CDS) αυξήθηκε κατά 130 μονάδες βάσης (1,3 ποσοστιαίες μονάδες) στο επίπεδο - ρεκόρ 25,25%, ενώ σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκαν τα CDS και για τα ιταλικά, ισπανικά, ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα, όπως μεταδίδει το Ρόιτερ.

Οι αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων συνέχισαν να αυξάνονται, καθώς οι επενδυτές αυξάνουν την πίεση στους ηγέτες της ΕΕ να λάβουν τα μέτρα για να συγκρατηθεί η αναταραχή στις αγορές, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 12 μονάδες βάσης στο 5,88%, ενώ το spread τους με τα γερμανικά ομόλογα διευρύνθηκε στις 326 μονάδες βάσης. Όσον αφορά τα 10ετή ισπανικά ομόλογα, η απόδοσή τους αυξήθηκε κατά 19 μονάδες βάσης στο 6,26% και το spread τους στις 363 μονάδες βάσης. Από την άλλη πλευρά, η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 2,63%, καθώς οι επενδυτές τα θεωρούν ως ασφαλή καταφύγια.

Το ευρώ υποχώρησε σε επίπεδο - ρεκόρ έναντι του ελβετικού φράγκου και οι αποδόσεις των ομολόγων στην περιφέρεια της Ευρωζώνης καθώς και το κόστος ασφάλισής τους αυξήθηκαν, ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης, η οποία έχει ορισθεί για την ερχόμενη Πέμπτη.

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του ελβετικού νομίσματος υποχώρησε το πρωί κάτω και από το επίπεδο των 1,14 φράγκων από 1,15 στο κλείσιμο της Παρασκευής, για να φθάσει στη συνέχεια τα 1,1445 φράγκα. Υποχώρηση σημείωσε το ευρώ και έναντι του δολαρίου, ενώ το ελβετικό φράγκο λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές.


Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10