ISDA: Δεν πυροδοτούνται τα CDS

ISDA: Δεν πυροδοτούνται τα CDS

ISDA: Δεν πυροδοτούνται τα CDS

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 294 ΦΟΡΕΣ

Το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και η προωθούμενη εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα μετακύλισης και ανταλλαγής του ελληνικού δεν πυροδοτούν ένα "πιστωτικό γεγονός" και κατά συνέπεια τα CDS, εκτιμά η Διεθνής Ένωση Συμφω

Το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και η προωθούμενη εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα μετακύλισης και ανταλλαγής του ελληνικού δεν πυροδοτούν ένα "πιστωτικό γεγονός" και κατά συνέπεια τα συμβόλαια ασφάλισης έναντι πιστωτικού κινδύνου (CDS), εκτιμά η Διεθνής Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA), μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ.

Αν και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αναμένεται ότι θα υποβαθμίσουν το ελληνικό αξιόχρεο σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, το γεγονός ότι οι όροι ανταλλαγής του χρέους δεν είναι δεσμευτικοί για το σύνολο των πιστωτών της χώρας δεν πυροδοτεί τα CDS, έκρινε το ISDA, όπως μετέδωσε το Ρόιτερ.

"Είναι σαφώς μια εθελοντική ανταλλαγή και δεν βλέπω πώς το γεγονός αυτό μπορεί να πυροδοτήσει (ένα πιστωτικό γεγονός) καθώς δεν υπάρχει τίποτε που να είναι δεσμευτικό για όλους του κατόχους του (ελληνικού) χρέους, επεσήμανε ο Ντέϊβιντ Γκίν, εκ μέρους του ISDA, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με το Ρόιτερ.

Ο Οίκος Αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε ότι η συμφωνία που επετεύχθη για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες είναι ένα σημαντικό και θετικό βήμα για την οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης.

Πρόσθεσε ότι θα θέσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας στην κατηγορία περιορισμένης χρεοκοπίας. Όταν το "default" αυτό έχει "θεραπευτεί" θα επαναξιολογήσει την Ελλάδα και θα την θέσει σε βαθμίδα low speculative.


Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10