Φιλικό: Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ 1-0 (video)

Φιλικό: Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ 1-0 (video)

Φιλικό: Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ 1-0 (video)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 466 ΦΟΡΕΣ

Με τέρμα του Κέβιν Μιραλάς στα 32'', ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 την Γαλατάσαραϊ, αλλά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους πρωταθλητές Ελλάδας να αγωνιούν για τον τραυματισμό του ʼλμπερτ Ριέρα (video).

Σέντρα, ασίστ και γκολ... Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα του φιλικού αγώνα του Ολυμπιακού με την Γαλατάσαραϊ στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", όταν ο Κέβιν Μιραλάς ενήργησε σαν κόμπρα και μέσα στα πρώτα 32'' του ματς έγινε το "αφεντικό". Δημιουργός ο Λιούμπομιρ Φέισα με την καταπληκτική του ασίστ...

Ο Ολυμπιακός κρατάει το πολύ καλό του πρώτο μισάωρο κόντρα στους Τούρκους, όταν πίεσε πολύ, έπνιξε τον αντίπαλο και δεν του επέτρεψε να δημιουργήσει κινδύνους. Παίρνει εξαιρετικό βαθμό στο αμυντικό κομμάτι η ομάδα του Πειραιά, ενώ επιθετικά ήταν σαφώς καλύτερη από την αντίστοιχη του Φατίχ Τερίμ.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο και άπαντες προβληματίζονται από τον τραυματισμό του Ριέρα στο 69', ο οποίος ένιωσε τράβηγμα στον δικέφαλο και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση. Την Πέμπτη θα υπάρχουν περισσότερα νέα...

Επόμενο φιλικό για τον Ολυμπιακό αυτό με την Ίντερ στην Γενεύη την προσεχή Κυριακή (19:00), το οποίο μάλιστα θα είναι το τελευταίο για τους Πειραιώτες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας

Στο κλασικό 4-2-3-1 του Ερνέστο Βαλβέρδε, δεξιά ο Μανιάτης, αριστερά ο Χολέμπας και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Αβραάμ και Μαρκάνο. Τα δύο χαφ στο κέντρο οι Φέισα και Μοδέστο, με τον Ριέρα αριστερά, τον Μιραλάς και τον Φουστέρ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πάντελιτς.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Ολυμπιακός έκανε πράξη την προαναφερθείσα ρήση, μπαίνοντας με το... καλημέρα σε θέση οδηγού με τον συνήθη ύποπτο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος χτύπησε στην "καρδιά" την Γαλατάσαραϊ, εκμεταλλευόμενος την εκπληκτική κάθετη μπαλιά του Λιούμπομιρ Φέισα και με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μουσλέρα.

Το 1-0 ήταν γεγονός μέσα σε 32'' και το φαληρικό γήπεδο βρέθηκε στο πόδι προτού καλά καλά πατήσουν το χορτάρι οι 22 ποδοσφαιριστές. Ένα αντίστοιχο ξεκίνημα με το φιλικό κόντρα στην Γουέστ Μπρομ (σκόρερ στο 2' ο Φουστέρ), που φανερώνει την διάθεση του Ολυμπιακού να μπαίνει δυνατά και με ορμή στα εντός έδρας παιχνίδια του.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να παίζουν σαν την γάτα με το ποντίκι την ομάδα του Φατίχ Τερίμ και κατά κύριο λόγο με κάθετες μπαλιές από τον άξονα προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Μουσλέρα. Στο ίδιο διάστημα, ο Κοστάνσο ήταν θεατής του ματς, καθώς οι Τούρκοι ήταν αδύναμοι.

Μια κεφαλιά του Σερβέτ στο 15' δεν ανησύχησε τον Κοστάνσο, ενώ στο 24' είχαμε φοβερή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κάνει το 2-0. Ο Μιραλάς έπιασε κάτι σαν σουτ, η μπάλα έφτασε στον Πάντελιτς μέσα στην περιοχή, σούταρε δυνατά με το αριστερό, αλλά ο Μουσλέρα ενήργησε εντυπωσιακά και έδιωξε σε κόρνερ με το δεξί χέρι.

Στο 28' πρώτα ο Μπάρος έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ έξω από την περιοχή και εν συνεχεία ο Ριέρα προσπάθησε να νικήσει τον Ουρουγουανο πορτιέρε της Γαλατά, όμως αυτός μπλόκαρε το αριστερό σουτ του Ισπανού.

Ο Κοστάνσο έκανε εκπληκτική επέμβαση με το αριστερό πόδι στο 33' σε προσπάθεια του Σαμπρί, ενώ λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματά του ο πρωταθλητής Ελλάδας. Ο "δαίμονας" πήρε την βαθιά μπαλιά από τον Χολέμπας στα αριστερά στην πλάτη της άμυνας, έκανε το πλασέ από πολύ διαγώνια θέση, προλαβαίνοντας την έξοδο του Μουσλέρα, με την μπάλα όμως να καταλήγει λίγο άουτ.

Νεύρα και τραυματισμός Ριέρα

Το δεύτερο ημίχρονο δεν διεκδίκησε και ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, αφού το σκληρό παιχνίδι κυριάρχησε, με τους Τούρκους κατά κύριο λόγο να επίδιδονται σε επικίνδυνα μαρκαρίσματα, προκαλώντας εκνευρισμό στους Πειραιώτες, που αντέδρασαν έντονα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ένα γκολ της Γαλατά στο 55' σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ η επόμενη καλή φάση σημειώθηκε για τον Ολυμπιακό στο 69'. Ο Μοδέστο έβγαλε μπαλιά για τον Ριέρα, αυτός θέλησε να πλασάρει από πάνω τον Μουσλέρα που είχε βγει, αλλά η μπάλα κατέληξε στο πάνω μέρος των διχτύων. Σε αυτή την φάση, ο Ισπανός αισθάνθηκε τράβηγμα στον δικέφαλο, αντικαταστάθηκε και πλέον στο λιμάνι "πονοκεφαλιάζουν", διότι δεν θέλουν να σκέφτονται ενδεχόμενη μακρά απουσία για τον βασικό αριστερό χαφ της ομάδας. Την Πέμπτη θα ξέρουν περισσότερα...

Ο ρυθμός ήταν είδος προς εξαφάνιση, αφού υπήρχαν πολλά νεκρά διαστήματα και οι δυο προπονητές δεν μπόρεσαν να βγάλουν τα συμπεράσματα που θα ήθελαν, κάνοντας και πολλές αλλαγές. Πάντως, το θετικό για τον Ολυμπιακό ήταν πως δεν κινδύνεψε και κράτησε εύκολα το μηδέν απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα.

Μέχρι το τέλος του ματς δεν σημειώθηκε κάτι άλλο αξιόλογο, με τους γηπεδούχους να επανέρχονται στις νίκες στα φιλικά προετοιμασίας τους και πλέον κοιτάζουν το επόμενο με την Ίντερ την Κυριακή (21/8, 19:00).

Oλυμπιακός: Κοστάντσο, Μανιάτης, Μοντέστο, Φέισα (57΄ Ουρτάδο, 84΄ λ.τ. Ποτουρίδης), Πάντελιτς (46΄ Χαβίτο), Ριέρα (70΄ Παπάζογλου), Μιραλάς (67΄ Γκρμπιτς), Φουστέρ (57΄ Γέστε), Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο

Γαλατάσαραϊ: Μουσλέρα, Μέλο, Γκοκχάν Ζαν (66΄ Κουρτουλούς), Ινάν (58΄ Ακμάν), Μπάρος (58΄ Ελμάντερ), Ουϊφαλούσι (73΄ Τσαγκλάρ), Μπαλτά, Στάνκου (58΄ Γιλμάζ), Σάμπρι, Τσετίν (79΄ Κουλσελάμ), Καζίμ



ΠΗΓΗ: www.woop.gr

Διαβάστε ακόμη

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς