Θεσσαλονίκη: Σε εγρήγορση οι κτηνοτρόφοι λόγω ΕΛΟΓΑΚ και «Δωδώνη»

Θεσσαλονίκη: Σε εγρήγορση οι κτηνοτρόφοι  λόγω  ΕΛΟΓΑΚ και «Δωδώνη»

Θεσσαλονίκη: Σε εγρήγορση οι κτηνοτρόφοι λόγω ΕΛΟΓΑΚ και «Δωδώνη»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 509 ΦΟΡΕΣ

Σε εγρήγορση διαμηνύουν ότι βρίσκονται οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, εν όψει των κυοφορούμενων εξελίξεων στα «μέτωπα» του ΕΛΟΓΑΚ, της πώλησης τη συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» αλλά και της διαμόρφωσης των τιμών πώλησης του γάλακτος στις βιομηχανίες



Σε εγρήγορση διαμηνύουν ότι βρίσκονται οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, εν όψει των κυοφορούμενων εξελίξεων στα «μέτωπα» του ΕΛΟΓΑΚ, της πώλησης τη συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη»(φωτο αρχείου) αλλά και της διαμόρφωσης των τιμών πώλησης του γάλακτος στις βιομηχανίες.

Οι κτηνοτρόφοι, που μεθαύριο Τετάρτη πρόκειται να συναντηθούν στην Αθήνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Δριβελέγκα, καταγγέλλουν επίσης μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των γαλακτοπαραγωγών από τις βιομηχανίες και ισχυρίζονται πως πολλοί δεν έχουν λάβει ακόμη τα οφειλόμενα για ποσότητες γάλακτος, που παρέδωσαν τον περασμένο Μάρτιο.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης. Πέραν της συνάντησης με τον κ. Δριβελέγκα, που έχει προγραμματιστεί για τη μία το μεσημέρι της 24ης Αυγούστου, άλλες κρίσιμες ημερομηνίες για τον κλάδο είναι η 5η Σεπτεμβρίου (οπότε συνεδριάζει στα Ιωάννινα το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΚ, προκειμένου να διατρανωθεί και η αντίθεση του κλάδου στην πώληση της "Δωδώνης") και η 31η Αυγούστου (οπότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τους βιομηχάνους για τον καθορισμό της τιμής του γάλακτος).

«Σε περίπτωση που κατά τη συνάντηση με τους γαλακτοβιομηχάνους διαφανεί πρόθεση μείωσης των τιμών, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων», προειδοποίησε ο κ. Καμπούρης και πρόσθεσε ότι σε μια περίοδο που οι κτηνοτρόφοι δοκιμάζονται με τη μεγάλη αύξηση κόστους των ζωοτροφών, η μείωση των τιμών θα φέρει νέο μεγάλο πλήγμα.

Στο μεταξύ, με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΕΚ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στη συγχώνευση του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), υποστηρίζοντας ότι «η συγχώνευση θα επιφέρει αν όχι τη διάλυση, την υπολειτουργία του οργανισμού και την αποδυνάμωση του ως ελεγκτικού οργανισμού». Η ΠΕΚ ζητάει την αυτονομία του, την ενίσχυση του ελεγκτικού του ρόλου και την επανασύσταση του διοικητικού συμβουλίου, με την ισχυρή εκπροσώπηση των κτηνοτρόφων._

ΑΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Μειώνεται η επικοινωνία των εφήβων με την οικογένειά τους

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr