EΣEE και ΕΒΕΑ: Μείωση των φορολογικών συντελεστών θα οδηγήσει σε αύξηση των φορολογικών εσόδων

EΣEE και ΕΒΕΑ: Μείωση των φορολογικών συντελεστών θα οδηγήσει σε αύξηση των φορολογικών εσόδων

EΣEE και ΕΒΕΑ: Μείωση των φορολογικών συντελεστών θα οδηγήσει σε αύξηση των φορολογικών εσόδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 236 ΦΟΡΕΣ

''Η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλες αποσπασματικές ρυθμίσεις και αναποτελεσματικά μέτρα. Η ασθενική αγορά δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί ούτε στα τακτικά, ούτε στα έκτακτα φορολογικά μέτρα που επιβάλλονται χωρίς κανένα όριο'', ανέφερε ο πρόε

''Η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλες αποσπασματικές ρυθμίσεις και αναποτελεσματικά μέτρα. Η ασθενική αγορά δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί ούτε στα τακτικά, ούτε στα έκτακτα φορολογικά μέτρα που επιβάλλονται χωρίς κανένα όριο'', ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο με θέμα το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα και την τρέχουσα οικονομική κατάσταση.

Στην ίδια συνάντηση, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλος δήλωσε ότι:

"Η κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα να προβεί στην πλήρη ανατροπή του φορολογικού συστήματος της χώρας, και να θεσπίσει ένα απλό, σταθερό, δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα που θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα γενικότερου εκσυγχρονισμού, αλλά και μέσο άρσης σειράς επενδυτικών αντικινήτρων".

Η ΕΣΕΕ δηλώνει ότι θα υποστηρίξει μια συνολική και ενιαία φορολογική αναδόμηση.

Οι έμποροι δηλώνουν έτοιμοι να δεχθούν εδώ και τώρα όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο υπουργός Οικονομικών για τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε 20% και 10% αντίστοιχα, ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα στην αγορά ενώ η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι από τις πρώτες απόπειρες εφαρμογής του αυξημένου ΦΠΑ κατέδειξε την αναποτελεσματικότητα της εν λόγω πολιτικής, τις αρνητικές επιπτώσεις για την αγορά και την κατανάλωση.

Από την πλευρά του το ΕΒΕΑ θεωρεί ότι η αισθητή μείωση των υπέρογκων, σήμερα, φορολογικών επιβαρύνσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας, την ενθάρρυνση των επενδύσεων, την άνοδο της ζήτησης, της παραγωγής, των εξαγωγών και της απασχόλησης.

Παράλληλα, το ΕΒΕΑ δηλώνει πεπεισμένο ότι η δραστική μείωση των φορολογικών, άμεσων και έμμεσων, συντελεστών, θα οδηγήσει, μέσω της ανάπτυξης, που θα προκαλέσει, σε αύξηση και όχι σε μείωση, των συνολικών φορολογικών εσόδων, σε αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και σε περιορισμό των κοινωνικών δαπανών, με συνέπεια τελικά και τη μείωση των κρατικών ελλειμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΒΕΑ, κατ’ αρχήν, ζητεί επιτακτικά ως αναγκαία τη δραστική σταθερή μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, ως εξής:


Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10