Ο Παμπούκης προτείνει επανασύσταση χωριστού υπουργείου Ναυτιλίας

Ο Παμπούκης προτείνει επανασύσταση χωριστού υπουργείου Ναυτιλίας

Ο Παμπούκης προτείνει επανασύσταση χωριστού υπουργείου Ναυτιλίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 232 ΦΟΡΕΣ

Νέα πολιτική για τη ναυτιλία σχεδιάζει να εφαρμόσει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, όπως δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Χάρης Παμπούκης, ο οποίος, στην ίδια συνέντευξή του, τάχθηκε υπέρ της επανασύστασης του υπου

Νέα πολιτική για τη ναυτιλία σχεδιάζει να εφαρμόσει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, όπως δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Χάρης Παμπούκης, ο οποίος, στην ίδια συνέντευξή του, τάχθηκε υπέρ της επανασύστασης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

Πρόκειται για ένα new deal, ένα νέο κλαδικό συμβόλαιο, το οποίο θα αφορά όλους τους κλάδους και τους παράγοντες της ναυτιλίας, εξήγησε ο κ. Παμπούκης, προσθέτοντας ότι με το νέο αυτό κλαδικό συμβόλαιο θα δίνονται κίνητρα σε όλους τους φορείς, τα οποία θα αλληλοσυνδέονται και θα αλληλοσυμπληρώνονται.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι η επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είναι καθολικό αίτημα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει καχεξία και δυσλειτουργία της Ναυτιλίας, ενώ τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς στο υπουργείο της εποπτείας του Λιμενικού Σώματος και της ακτοφυλακής.

Μάλιστα, επισήμανε ότι ο κλάδος της ναυτιλίας έχει μια ιδιαιτερότητα, χρειάζεται υποστήριξη και διοικητική συνέχεια και πως έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό και κυβερνητικά στελέχη για τις θέσεις του.

Ο κ. Παμπούκης ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους δεν υπήρξαν απεργίες και διαμαρτυρίες από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε πως το υπουργείο βρίσκεται σε διάλογο με την Ομοσπονδία και ο ίδιος έχει δεσμευτεί για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.


Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10