Η αυστριακή εκδοχή για τα αίτια της ελληνικής κρίσης

Η αυστριακή εκδοχή για τα αίτια της ελληνικής κρίσης

Η αυστριακή εκδοχή για τα αίτια της ελληνικής κρίσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 317 ΦΟΡΕΣ

Κριτική για τα αίτια και τις παθογένειες που οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού ασκεί η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, σε κοινή συνέντευξη της με τον επικεφαλής του αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών. Οι δύο τους λένε σκληρές αλήθειες

Κριτική για τα αίτια και τις παθογένειες που οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού ασκεί η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, σε κοινή συνέντευξη της με τον επικεφαλής του αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών. Οι δύο τους λένε σκληρές αλήθειες για θέματα που ενώ στην Ελλάδα τα γνωρίζουμε, αρνούμαστε να τα θέσουμε επί τάπητος- αλλά κυρίως να τα λύσουμε.

Αναλυτικά:

Το ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για τις μεταρρυθμίσεις, όπως συνέβη και με τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, όπου η αλλαγή διάρκεσε τουλάχιστον δέκα χρόνια, παραδέχεται η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ". Παράλληλα ασκεί κριτική για παραλείψεις και ολιγωρία.

Στην κοινή συνέντευξη-συζήτηση στην "Ντερ Στάνταρντ", με τον επικεφαλής του αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Καρλ ʼιγκινγκερ, η κ. Φέκτερ αναφέρει πως για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η Αυστρία παράσχει "αναπτυξιακή βοήθεια" όπως για παράδειγμα στην διοργάνωση υποδομών στις οικονομικές υπηρεσίες, στο πρόβλημα ασύλου ή στις ιδιωτικοποιήσεις.

Ως βασική αιτία των άσχημων συνθηκών στην Ελλάδα, η υπουργός θεωρεί τον υπέρογκο και αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα, τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος από δημόσιους υπαλλήλους και τη σπατάλη του εύκολα δανεισμένου χρήματος πριν την κρίση.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10