Στο Μουσείο 100 κλεμμένοι αρχαίοι θησαυροί

Στο Μουσείο 100 κλεμμένοι αρχαίοι θησαυροί

Στο Μουσείο 100 κλεμμένοι αρχαίοι θησαυροί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 320 ΦΟΡΕΣ

Εκατό αρχαία αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη μετά την επιχείρηση της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Εκατό αρχαία αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη μετά την επιχείρηση της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Τα αντικείμενα τα οποία παρουσιάστηκαν από τις αρχές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, είναι χρυσά, αργυρά, χάλκινα και πήλινα, διαφόρων μεγεθών τα οποία χρονολογούνται στον 6ο προς 5ο π.χ αιώνα.

«Μεγάλη επιτυχία», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την ανάκτηση των αντικειμένων, «μια επιτυχία η οποία οφείλεται στην αφοσίωση με την οποία δούλεψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο υπουργείων".

«Έχουμε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία της συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας, με συντονισμένες προσπάθειες, εδώ και πολύ καιρό, σε ένα πρόγραμμα που υλοποιούμε για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και κυρίως, για να ανακτήσουμε τους χαμένους, με τον όποιο τρόπο, θησαυρούς», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

«Θέλω, λοιπόν, όχι μόνο να συγχαρώ αλλά και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους εκείνους, οι οποίοι βοήθησαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Έτσι κι αλλιώς, η δική μου συμβολή και του υπουργού κ. Γερουλάνου είναι δεδομένη, στο πλευρό τους, στο πλευρό των υπηρεσιών και των δυνάμεων που δρουν για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου αντεθνικού εγκλήματος» πρόσθεσε.

«Είναι πράγματι μια μεγάλη επιτυχία η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι μπορούμε και δουλεύουμε συλλογικά, δεν υπάρχουν αψιμαχίες μεταξύ των υπηρεσιών και όλοι δουλεύουν ο καθένας από το δικό του πόστο αλλά και συνεργαζόμαστε σε κάθε τι το οποίο χρειάζεται ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

«Νομίζω ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό δείγμα του πόσα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε όταν υπάρχει αυτό το κλίμα συνεργασίας. Θέλω και από τη δική μου τη μεριά να ευχαριστήσω το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία και βέβαια όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, οι οποίοι άλλοι εμφανώς και άλλοι μέσα στο σκοτάδι που πρέπει να λειτουργήσουν, έχουν καταφέρει να έχουν τόσο μεγάλες επιτυχίες και να προστατεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά», υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ κατηγορούνται άλλοι δύο που αναζητούνται.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά