Παπούλιας: Περιθώριο για ελεύθερες συναλλαγές Ελλάδας-Ουκρανίας

Παπούλιας: Περιθώριο για ελεύθερες συναλλαγές Ελλάδας-Ουκρανίας

Παπούλιας: Περιθώριο για ελεύθερες συναλλαγές Ελλάδας-Ουκρανίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 300 ΦΟΡΕΣ

Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω εμβάθυνση αλλά και διεύρυνση των Ελληνο-Ουκρανικών σχέσεων σε νέους τομείς, είναι το μήνυμα που προέκυψε από επιχειρηματικό συνέδριο στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω εμβάθυνση αλλά και διεύρυνση των Ελληνο-Ουκρανικών σχέσεων σε νέους τομείς, προκύπτουν από τα ενθαρρυντικά μηνύματα που έρχονται από το χώρο του εμπορίου, όπως αναφέρθηκε σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας ανέφερε ότι η δημιουργία "σφαιρικής ζώνης ελευθέρων συναλλαγών" θα ενδυναμώσει τις εμπορικές σχέσεις των δυο χωρών.

"Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις με εμπειρία από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι έτοιμες να συνδράμουν την Ουκρανία για την κορυφαία διοργάνωση του ποδοσφαίρου", δήλωσε ο κ. Παπούλιας και σημείωσε ότι είναι ενθαρρυντικό για την περαιτέρω πορεία των ελληνο-ουκρανικών εμπορικών συναλλαγών ότι η αξία των επενδεδυμένων ελληνικών κεφαλαίων στην Ουκρανία είναι την τάξης των 700 εκατ. δολαρίων ενώ υπάρχει σημαντική ελληνική παρουσία από 4 ελληνικές τράπεζες στην ουκρανική αγορά και τοποθέτηση ελληνικών κεφαλαίων σε επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως η υαλουργία, οι ανανεώσιμες πηγές ενεργείας, τα δομικά υλικά και η ναυτιλία.

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις περαιτέρω δυνατότητες που παρουσιάζονται για τη χώρα μας στον τομέα του τουρισμού, "παρά τη δυσμενή συγκυρία".

Διαβάστε ακόμη

Ακρίβεια: Νέες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα κατανάλωσης – Αύξηση 56,8% στο ελαιόλαδο

Γ. Νικητιάδης: Κόλαφος για την κυβέρνηση, η ανάλυση της Ισπανικής Κεντρικής Τράπεζας για την αποτελεσματικότητα μείωσης του ΦΠΑ

Διπλή έφοδος της Εφορίας σε νησιά και τουριστικές περιοχές

Πάνω από 2,27 εκατομμύρια οι οφειλέτες κόκκινων δανείων στην Ελλάδα

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%