Φοροκαμπάνα στα εμβάσματα που δεν δικαιολογούνται

Φοροκαμπάνα στα εμβάσματα που δεν δικαιολογούνται

Φοροκαμπάνα στα εμβάσματα που δεν δικαιολογούνται

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 311 ΦΟΡΕΣ

Φόρο 40% επί των καταθέσεων τους στο εξωτερικό θα κληθούν να καταβάλλουν όσοι έβγαλαν έξω ποσά άνω των 100.000 ευρώ τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με βάση τα εισοδήματά τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Μεταξύ τους 18 άνεργοι με κατ

Φόρο 40% επί των καταθέσεων τους στο εξωτερικό θα κληθούν να καταβάλλουν όσοι έβγαλαν έξω ποσά άνω των 100.000 ευρώ τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με βάση τα εισοδήματά τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να διεκδικήσει τους διαφυγόντες φόρους κάνοντας χρήση του νόμου για ξέπλυμα χρήματος.

Αυτός προβλέπει κατάσχεση υπό τη μορφή φόρου του 40% της διαφορας μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των κεφαλαίων που εμφανίζονται να έχουν φύγει.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία του υπουργείου από τις καταθέσεις στο εξωτερικό καθώς μόνο το 2009 μέσω 720.000 τραπεζικών συναλλαγών, 180.000 πολίτες έβγαλαν στο εξωτερικό συνολικά εμβάσματα ύψους 5,4 δισ. ευρώ.

Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα αφού οι καταθέσεις τους δικαιολογούνται, όμως 756 άτομα δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 18 άνεργοι με καταθέσεις -μαμούθ.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10