Ο πρόεδρος της Ferrari θέλει μια "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας"

Ο πρόεδρος της Ferrari θέλει μια "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας"

Ο πρόεδρος της Ferrari θέλει μια "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 298 ΦΟΡΕΣ

Ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της Ιταλίας, ο επικεφαλής της Ferrari Λούκα Κορντέρο ντι Μοντετζέμολο, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είναι σε θέση να βγάλει την Ιταλία από την κρίση του χρέους και πως μόνο μια "κυβέρνηση εθνική

Ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της Ιταλίας, ο επικεφαλής της Ferrari Λούκα Κορντέρο ντι Μοντετζέμολο, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είναι σε θέση να βγάλει την Ιταλία από την κρίση του χρέους και πως μόνο μια "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας" μπορεί "να σώσει τη χώρα".

"Ο πρόεδρος του Συμβουλίου πρέπει να αντιληφθεί πως ο μοναδικός δρόμος για να σωθεί η χώρα περνάει σήμερα από μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας", γράφει ο Μοντετζέμολο, για την είσοδο του οποίου στην πολιτική γίνεται συχνά λόγος στην Ιταλία, σε επιστολή του προς την αριστερή εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα".

Η λύση αυτή είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, προτιμότερη από τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών που "θα παρέλυαν τη χώρα", καθώς η σημερινή πλειοψηφία έχει "παραλύσει από εσωτερικές συγκρούσεις" και η αντιπολίτευση έχει "συγκεχυμένη γραμμή στην οικονομική πολιτική".

"Αν ο Μπερλουσκόνι συνεχίσει να βάζει τις φιλοδοξίες του μπροστά από το καλό της Ιταλίας (...), η πολιτική διαδρομή του, η οποία έχει τις σκιές και τα φωτεινά σημεία της, αλλά δεν αξίζει να βυθιστεί στο πνεύμα του 'μετά από μένα, η καταστροφή', θα λήξει με το χειρότερο τρόπο", προσθέτει.

"Δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο. Διακυβεύονται οι αποταμιεύσεις των Ιταλών, η κοινωνική συνοχή και η παραμονή της Ιταλίας εντός του ευρώ", υπογράμμισε ο Μοντετζέμολο, ο οποίος έχει διατελέσει επίσης πρόεδρος της ένωσης των ιταλών εργοδοτών από το 2004 ως το 2008 και της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat από το 2004 ως το 2009.

Ο Μοντετζέμολο, ο οποίος θεωρεί πως οι υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα υπό την πίεση της ΕΕ είναι "ανεπαρκείς", απαριθμεί τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν κατά προτεραιότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να μειωθούν τα κόστη της πολιτικής τάξης, να καταστεί πιο ευέλικτη η αγορά εργασίας, αλλά να καταπολεμηθεί παράλληλα η εργασιακή ανασφάλεια, να μεταρρυθμιστεί το φορολογικό σύστημα ώστε να ευνοεί "την εργασία", να υπάρξει ευρεία μεταρρύθμιση στις συντάξεις και να απελευθερωθεί η οικονομία.

Οι ιταλοί εργοδότες έχουν πολλαπλασιάσει τις τελευταίες εβδομάδες τις επικρίσεις τους εναντίον της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μερικοί απ' αυτούς έχουν ζητήσει την παραίτησή του.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο επικεφαλής του οίκου μόδας Tod's, ο Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, είχε αγοράσει μια ολόκληρη σελίδα στις κύριες ιταλικές εφημερίδες για να επιτεθεί στο σύνολο της πολιτικής τάξης, η οποία προσφέρει, σύμφωνα με τον ίδιο, "ένα αναξιοπρεπές θέαμα" την ώρα που η Ιταλία πλήττεται από την κρίση.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10