Συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή για τις αλλαγές στο Λύκειο

Συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή για τις αλλαγές στο Λύκειο

Συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή για τις αλλαγές στο Λύκειο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 239 ΦΟΡΕΣ

Συνεδριάζει στο υπουργείο Παιδείας, η διακομματική επιτροπή για τις αλλαγές στο Λύκειο. Συγκεκριμένα, τα θέματα που θα συζητήσουν αφορούν στα μαθήματα που υπάρχει πρόθεση να μειωθούν, αυτά που θα προστεθούν ως μαθήματα επιλογής, καθώς και η αύξηση των ωρώ

Συνεδριάζει στο υπουργείο Παιδείας, η διακομματική επιτροπή για τις αλλαγές στο Λύκειο. Συγκεκριμένα, τα θέματα που θα συζητήσουν αφορούν στα μαθήματα που υπάρχει πρόθεση να μειωθούν, αυτά που θα προστεθούν ως μαθήματα επιλογής, καθώς και η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των βασικών μαθημάτων, στα οποία οι μαθητές πρέπει να εμβαθύνουν.

Κι όλα αυτά καθώς προϋπόθεση και για την αλλαγή του συστήματος των πανελληνίων εξετάσεων από το 2013-14, είναι η εφαρμογή των αλλαγών στα λύκεια. Να σημειωθεί ότι, ήδη, στην πρώτη τάξη λυκείου εφαρμόζεται το νέο πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται στην καινοτομία του project, που είναι οι συνθετικές εργασίες.

Στη διακομματική επιτροπή στο υπουργείο Παιδείας συμμετέχουν, εκτός από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, οι ʼρης Σπηλιωτόπουλος από τη ΝΔ, Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου-Παπαδάκη Ουρανία από τον ΛΑΟΣ, Γρηγόρης Ψαριανός από τη Δημοκρατική Αριστερά, Κοντούλη Ιωάννα από τους Οικολόγους και Θανάσης Ζορμπάς από τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά