Στις 5/12 η απόφαση της Χάγης για ΠΓΔΜ

Στις 5/12 η απόφαση της Χάγης για ΠΓΔΜ

Στις 5/12 η απόφαση της Χάγης για ΠΓΔΜ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 255 ΦΟΡΕΣ

Στις 5 Δεκεμβρίου αναμένεται να αποφανθεί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την προσφυγή κατά της Ελλάδας που είχε καταθέσει η ΠΓΔΜ, καταγγέλλοντας την Ελλάδα ότι παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία.

Στις 5 Δεκεμβρίου αναμένεται να αποφανθεί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, την οποία κατήγγειλε ότι παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 προβάλλοντας αντιρρήσεις στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Η απόφαση του Δικαστηρίου θα γίνει γνωστή κατά τη διάρκεια δημόσιας ακρόασης στις δέκα το πρωί, τρία χρόνια μετά την προσφυγή της κυβέρνησης των Σκοπίων κατά της Ελλάδας.

«Το Διεθνές Δικαστήριο θα ανακοινώσει την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011, την απόφασή του για την υπόθεση της εφαρμογής της ενδιάμεσης συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995 (ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας)», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Χάγη.

Η υπόθεση αφορά το «βέτο» που είχε ασκήσει η Ελλάδα στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Τα Σκόπια είχαν προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο κατά της Ελλάδας κατηγορώντας την ότι παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, που προέβλεπε ότι η Ελλάδα δεν θα εμπόδιζε την είσοδο της γειτονικής χώρας σε διεθνείς οργανισμούς με την προσωρινή της ονομασία.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά