Βαλβέρδε: "Ομαδικός Μανιάτης, αποφασιστικός Φετφατζίδης"

Βαλβέρδε: "Ομαδικός Μανιάτης, αποφασιστικός Φετφατζίδης"

Βαλβέρδε: "Ομαδικός Μανιάτης, αποφασιστικός Φετφατζίδης"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 245 ΦΟΡΕΣ

Μόνο κολακευτικά λόγια είχε για τον Γιάννη Μανιάτη και τον Γιάννη Φετφατζίδη ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Γέστε: "Έχω κι άλλες... μαγικές ασίστ". Μιραλάς: "Παίξαμε με την καρδιά μας". Μαρκάνο: "Γι' αυτό ήρθα στον Ολυμπιακό". Μέγιερι: "Σπουδαία δουλειά η άμυνα". Η.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφεύγει συνήθως να μιλήσει ξεχωριστά για παίκτες. Όμως για τους Μανιάτη και Φετφατζίδη, τις δύο αποκαλύψεις του Ολυμπιακού στο Βελοντρόμ, έκανε μία εξαίρεση. Είπε ωραία πράγματα και για τους δύο με το που επέστρεψε η ομάδα από τη Μασσαλία.

Αυτή η νίκη φανταζόμαστε ότι έχει και μία ξεχωριστή σημασία για εσάς.
"Δεν το είχα σκεφτεί, αλλά τώρα που το σκέφτομαι, ναι, είναι πολύ σημαντική".

Σας στεναχώρησαν περισσότερο οι δύο βαθμοί που χάθηκαν με τον Παναθηναϊκό ή ότι αναγκαστήκατε να έρθετε με απουσίες στην Μασσαλία; Τον Ορμπάιθ και τον Μακούν δεν θα τους έχετε και στην Τρίπολη.
"Αυτό που στενοχωρεί περισσότερο είναι οι απουσίες που έχουμε. Όσον αφορά στο αποτέλεσμα είναι έλλειψη τύχης. Πιστεύω ότι αξίζαμε να έχουμε κερδίσει".

Πώς αισθάνεται ένας προπονητής όταν βλέπει δύο παίκτες που τους έβαλε αλλαγή να είναι στην φάση του γκολ;
"Ούτε αυτό το είχα σκεφτεί. Ξέρω ότι οι δημοσιογράφοι ασχολείστε πάρα πολύ με το ποιος θα γίνει αλλαγή και ποιος θα βάλει το γκολ. Αυτό είναι κάτι στο οποίο ελπίζεις. Κάνεις την αλλαγή και ελπίζεις να βγει σε καλό. Εσύ κάνεις την αλλαγή χωρίς να ξέρεις το αποτέλεσμα και πιστεύεις ότι βοηθάς την ομάδα. Και όπως και να 'χει είναι ο ίδιος προπονητής και πριν από αυτές τις αλλαγές και μετά από αυτές. Δεν σημαίνει ότι τώρα είναι πιο έξυπνος".

Είναι ο Μανιάτης κάτι σαν τον Μοδέστο πέρυσι;
"Πάντα εμπιστεύομαι πάρα πολύ τον Μανιάτη γιατί είναι ένας παίκτης που καταλαβαίνει πάρα πολύ το ομαδικό παιχνίδι και τον εμπιστευόμουν και γι' αυτό πίστεψα ότι μπορούσε να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον ρόλο".

Η τύχη παίζει τον ρόλο της. Βλέποντας τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο να χάνει τόσες ευκαιρίες σκεφτήκατε ότι θα την πατήσετε πάλι έτσι;
"Όχι, αυτό που έβλεπα σε αυτό το παιχνίδι είναι ότι είχαμε μία καταπληκτική ευκαιρία γιατί είχαμε απέναντι μας μία Μαρσέιγ που δεν μας δυσκόλευε και πάρα πολύ. Μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στο παιχνίδι, καθώς όσο περνούσε χρόνος τόσο περισσότερο βγαίναμε και προς την αντίπαλη εστία. Όχι μόνο εγώ, αλλά και οι ποδοσφαιριστές είχαν αρχίσει και πίστευαν περισσότερο ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη".

Μήπως και γι' αυτό είδαμε τον Μιραλάς πολύ κοντά στον Τζιμπούρ;
"Στην αρχή σκεφτόμουν να βάλω τον Φουστέρ από δεξιά, αλλά δεν έπαιξε ο Μορέλ και έτσι δεν το έκανα. Γι' αυτό άλλαξαν τα πλάνα. Μετά, αλλάξαμε και στο 35' έβαλα τον Τζιμπούρ δεξιά, τον Φουστέρ στο κέντρο και μετά έβαλα τον Γέστε γιατί θέλαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες".

Το ότι έβαλε το γκολ ο Φετφατζίδης, αλλάζει κάτι στον τρόπο που τον αντιμετωπίζετε;
"Ελπίζουμε αυτό το γκολ να του δώσει ώθηση. Πιστεύουμε σε αυτόν, γιατί πολύ απλά βλέπουμε ότι έχει πολλές ικανότητες. Απλώς πρέπει να γίνει πιο αποφασιστικός και να τελειώνει τις φάσεις".

Γέστε: "Έχω κι άλλες... μαγικές ασίστ"

Ένα από τα πρόσωπα της προχθεσινής βραδιάς ήταν σίγουρα και ο Φραν Γέστε με την. πάσα-μοιρογνωμόνιο που έβγαλε στον Φετφατζίδη στη φάση του γκολ. Ο Βάσκος αναζητούσε μία καλή εμφάνιση μετά τα όσα είχαν προηγηθεί με την περιβόητη εγχείρισή του στο Μπιλμπάο.

Πώς θα χαρακτήριζες αυτή τη νίκη;
"Ήταν μεγάλη. Τα δώσαμε όλα και τώρα θα κάνουμε το ίδιο με την ʼρσεναλ για να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέλουμε πολύ και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε".

Ποιο ήταν το μυστικό;
"Μπήκαμε δυνατά και ήμασταν καλύτεροι σε όλο το ματς. Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, σε μια δύσκολη έδρα, αλλά πιστεύαμε στις δυνατότητές μας και τα καταφέραμε. Είμαστε κι εμείς μεγάλη ομάδα και δεν έχουμε λόγο να μην πιστεύουμε στο θετικό αποτέλεσμα όπου κι αν παίζουμε".

Επέστρεψες δυναμικά μετά την περιπέτεια του τραυματισμού σου. Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από εσένα;
"Ξέρω ότι δεν βοήθησα όσο έπρεπε μέχρι τώρα λόγω του τραυματισμού μου. Έλειψα για μεγάλο διάστημα και δεν είναι εύκολο για μένα να επανέλθω. Δούλεψα σκληρά όμως αφού έχω έρθει στον Ολυμπιακό για να βοηθήσω κι αυτό είναι που με νοιάζει. Χαίρομαι που βοήθησα κι εγώ να πάρει η ομάδα τη νίκη. Μπορώ να πω ότι ήταν και μια... απάντηση, μια αγωνιστική απάντηση, από μέρους μου για το τι μπορώ να κάνω. Έχω επιθυμία να βοηθήσω κι αυτό σκέφτομαι".

Έχεις κι άλλες... μαγικές ασίστ;
"Ναι, έχω κι άλλες... μαγικές ασίστ (γέλια) σαν κι αυτή που λέτε ότι έβγαλα στον Φετφατζίδη. Είδα τον κενό χώρο και πάσαρα με τον συγκεκριμένο τρόπο γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να περάσει η μπαλιά. Μού αρέσει να πασάρω και να δίνω γκολ στους συμπαίκτες μου. Θέλω να συνεχίσω να το κάνω".

Και τώρα έχετε την ʼρσεναλ...
"Σίγουρα αρκετοί σκέφτονται από τώρα την ʼρσεναλ ωστόσο εμείς πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το ματς. Πρέπει να δούμε το ματς του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης. Δεν ξέρω αν είναι εύκολο αλλά πρέπει να γίνει. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς που πρέπει να το κερδίσουμε γιατί δεν πρέπει να μείνουμε άλλο πίσω στο πρωτάθλημα".

Μαρκάνο: "Γι' αυτό ήρθα στον Ολυμπιακό"

Ο Ιβάν Μαρκάνο από την πλευρά του άφησε καλές εντυπώσεις. Σε δηλώσεις του λίγο πριν επιστρέψουν οι "ερυθρόλευκοι" στη βάση τους, εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να πιάσει λιμάνι.

"Είναι αξέχαστη στιγμή. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γιατί μπήκαμε ξανά σε δρόμο πρόκρισης. Πλέον αρκετά εξαρτώνται από εμάς. Αν κερδίσουμε την ʼρσεναλ θα έχουμε πολλές ελπίδες να πάμε στους "16". Για τέτοιες στιγμές και τέτοιες νίκες ήρθα στον Ολυμπιακό. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διοργάνωση που θέλει να συμμετέχει κάθε παίκτης. Το χαρήκαμε όλοι πάρα πολύ και θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια. Τώρα βέβαια υπάρχει το πρωτάθλημα", υποστήριξε ο Ισπανός αριστεροπόδαρος μπακ.

Μέγιερι: "Σπουδαία δουλειά η άμυνα"

Ο Μπάλας Μέγιερι απέδειξε ότι μπορεί να στηριχθεί ο Ολυμπιακός πάνω του. Μπορεί να ποντάρει ο Βαλβέρδε στον Ούγγρο τερματοφύλακα. Τον πιστεύουν στο λιμάνι και θα τον στηρίξουν μέχρι τέλους.

Ο ίδιος ο Ούγγρος όμως αποφεύγει να μιλάει για τον εαυτό του. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε στον ελληνικό Τύπο: "Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, παίζοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη για την συνέχεια της διοργάνωσης. Νομίζω έκανα καλή δουλειά, και κάποιες πολύ δύσκολες αποκρούσεις. Ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Βέβαια, με βοήθησε πολύ και η άμυνα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την δουλειά που έκανε όλη η ομάδα και για την πολύ σημαντική νίκη που πήραμε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα".

Μιραλάς: "Παίξαμε με την καρδιά μας"

Ο Κέβιν Μιραλάς θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά ο Μανταντά δύο φορές τον σταμάτησε. Σε γενικές γραμμές η παρουσία του κρίνεται κάτι παραπάνω από καλή. Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους που ταξίδεψαν στη Γαλλία για το ματς με τη Μαρσέιγ, τόνισε ότι η καρδιά μέτρησε για να φύγει ο Ολυμπιακός με το διπλό.

Δεν σκόραρες, αλλά έκανες μία εξαιρετική εμφάνιση και νίκησε ο Ολυμπιακός.
"Κάναμε ένα τέλειο παιχνίδι. Παίξαμε με καρδιά και δύναμη και τα δώσαμε όλα. Δεν ήταν σίγουρο ότι θα έχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα γιατί είχαμε απουσίες και ορισμένοι ποδοσφαιριστές δεν έπαιζαν στις θέσεις τους. Δείξαμε όλοι ότι θέλαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Τώρα μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο παιχνίδι με την Αρσεναλ".

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει στο πρώτο μέρος τρεις καλές ευκαιρίες με τον Μανταντά να τις σταματάει όλες. Μήπως πέφτει η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών στο δεύτερο ημίχρονο;
"Όχι, γιατί είχαμε πάει πολύ καλά και ξέραμε ότι θα μας παρουσιαστούν ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο. Δείξαμε χαρακτήρα στο παιχνίδι και είναι λογικό που πήραμε αυτή τη νίκη".

Η... προειδοποίηση του Μοδέστο

Ο Κορσικανός ήθελε όσο τίποτε άλλο τη νίκη. Προφανώς ήθελε να δώσει και κάποιες απαντήσεις σε όλους αυτούς τους Γάλλους δημοσιογράφους που τον... ζάλισαν στα τηλέφωνα όλη την εβδομάδα.

"Με έπαιρναν όλη την εβδομάδα τηλέφωνο αλλά και άνθρωποι του ποδοσφαίρου που τούς ήξερα και με ρωτούσαν πώς βλέπω το παιχνίδι. Εκείνοι προέβλεπαν πως θα χάσουμε με 2-0 ή 3-0. Τους έλεγα "κάνετε λάθος και θα το δείτε". Αλήθεια, ήμουν αισιόδοξος παρά τις απουσίες μας. Ήξερα ότι η Μαρσέιγ δεν ήταν στα καλύτερά της. Ήξερα πως δεν άξιζαν να μας κερδίσουν ούτε στο πρώτο ματς αφού εκμεταλλεύτηκαν ότι ήμασταν ανέτοιμοι. Ήξερα την έδρα, ήξερα την ομάδα αλλά ήξερα και τί μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός και ήξερα φυσικά ότι μπορούσαμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να τους κερδίσουμε", είπε χαρακτηριστικά ο Κορσικανός και πρόσθεσε: "Χαίρομαι για τη μεγάλη νίκη που μας φέρνει ξανά κοντά σε μια μεγάλη πρόκριση από έναν δύσκολο όμιλο. Χαίρομαι που κάναμε χαρούμενο τον κόσμο μας πίσω στην Ελλάδα κι αυτούς που ήρθαν φυσικά στο Βελοντρόμ και μας στήριξαν. Είμαι τόσο ευτυχισμένος που είμαι κομμάτι αυτής της ομάδας. Όσο παίζω και έχω δυνάμεις θα τρέχω για να βοηθάω. Σ' αυτό το ματς πάντως έδωσαν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους. Όλοι. Μοχθήσαμε και δικαιωθήκαμε. Μας άξιζε".

ΠΗΓΗ: www.woop.gr

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.