Έως την Τρίτη η εγκύκλιος για τις εξαιρέσεις - Νέα δικαίωση πολιτών

Έως την Τρίτη η εγκύκλιος για τις εξαιρέσεις - Νέα δικαίωση πολιτών

Έως την Τρίτη η εγκύκλιος για τις εξαιρέσεις - Νέα δικαίωση πολιτών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 272 ΦΟΡΕΣ

Εντός της ημέρας ή το αργότερο την Τρίτη θα εκδοθεί η εγκύκλιος για το τέλος ακινήτων και τις ομάδες που εξαιρούνται, δήλωσε ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτης. Παράλληλα, νέα δικαστική απόφαση δικαίωσε 34 πολίτες, αναγκάζοντας τη ΔΕΗ να μην π

Εντός της ημέρας ή το αργότερο την Τρίτη θα εκδοθεί η εγκύκλιος για το τέλος ακινήτων και τις ομάδες που εξαιρούνται, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA.

Όπως τόνισε, η εγκύκλιος καθυστερεί προκειμένου να είναι πλήρης, ενώ επανέλαβε ότι ανεξαρτήτως του τι προβλέπει η εγκύκλιος για τις εξαιρέσεις, οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι πρώτα να καταβάλουν το τέλος και μετά θα γίνονται διορθώσεις τυχόν λαθών.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι το τέλος για τα ακίνητα θα ισχύσει και το επόμενο έτος, ενδεχομένως όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης δικαίωσε 34 πολίτες, με προσωρινή διαταγή κατά της ΔΕΗ, ώστε να μην προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά προσβολή της αξιοπρέπειας των συγκεκριμένων ατόμων, καθώς είναι είτε άνεργοι, είτε άποροι, είτε ανάπηροι.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά