Επίσκεψη Μαγκριώτη στο εργοτάξιο ΟΑΣΠ στην Πυλαία

Επίσκεψη Μαγκριώτη στο εργοτάξιο ΟΑΣΠ στην Πυλαία

Επίσκεψη Μαγκριώτη στο εργοτάξιο ΟΑΣΠ στην Πυλαία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 262 ΦΟΡΕΣ

Tο εργοτάξιο ανέγερσης των νέων ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων του ΟΑΣΠ και του ΙΤΣΑΚ, στην περιοχή Ελαιώνες της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε σήμερα υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης.

Την πεποίθηση ότι το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ), μετά τη συγχώνευσή του με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), "διατηρώντας όμως τον ερευνητικό χαρακτήρα του και την έδρα του στη Θεσσαλονίκη μπορεί να συμβάλει ενεργά στη νέα διοικητική δομή της χώρας με σαφή επιτελικό ρόλο και έργο για θέματα αντιμετώπισης πολλαπλών φυσικών κινδύνων και καταστροφών", διατύπωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης.

Επισκεπτόμενος, σήμερα, το εργοτάξιο ανέγερσης των νέων ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων του ΟΑΣΠ και του ΙΤΣΑΚ, στην περιοχή Ελαιώνες της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, ο κ. Μαγκριώτης υπογράμμισε ακόμη ότι το ΙΤΣΑΚ "μπορεί να υποστηρίξει το Δημόσιο σε θέματα αντισεισμικής προστασίας, σε μεγάλα έργα συμβάσεων παραχώρησης, σε θέματα διαιτησίας τεχνικών διαφορών που θα εξοικονομήσουν για το Δημόσιο".

Αφού αναφέρθηκε στη σημασία του έργου της κατασκευής των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του ΙΤΣΑΚ και του ΟΑΣΠ, συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ - επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013), ο κ. Μαγκριώτης υπογράμμισε πως πρώτη προτεραιότητα στην προσπάθεια αντισεισμικής θωράκισης της χώρας είναι η ύπαρξη εθνικής αντισεισμικής πολιτικής, κύριος στόχος της οποίας θα πρέπει να είναι η πρόληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός τόνισε ότι η ασφάλεια των κτιρίων και γενικότερα των κατασκευών πρέπει να αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέτρο πρόληψης και τον πυρήνα της αντισεισμικής πολιτικής.

ΑΠΕ



Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά