Οι Βέλγοι "στέλνουν" πολιτικό στη Ναμίμπια!

Οι Βέλγοι "στέλνουν" πολιτικό στη Ναμίμπια!

Οι Βέλγοι "στέλνουν" πολιτικό στη Ναμίμπια!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 255 ΦΟΡΕΣ

Βέλγος πολιτικός που υποστηρίζει την απόσχιση των φλαμανδόφωνων περιοχών καλείται από χιλιάδες συμπατριώτες του να μεταναστεύσει στη... Ναμίμπια, όπως είχε υποσχεθεί ότι θα έκανε στην περίπτωση που αναλάμβανε την πρωθυπουργία της χώρας ο γαλλόφωνος Ελιό Ν

Ένας Βέλγος πολιτικός που υποστηρίζει την απόσχιση των φλαμανδόφωνων περιοχών της χώρας καλείται από χιλιάδες συμπατριώτες του να μεταναστεύσει στη... Ναμίμπια, όπως είχε υποσχεθεί ότι θα έκανε στην περίπτωση που αναλάμβανε την πρωθυπουργία της χώρας ο γαλλόφωνος Ελιό Ντι Ρουπό.

Ο Ντι Ρουπό και οι υπουργοί της κυβέρνησής του ορκίστηκαν την Τρίτη ενώπιον του βασιλιά Αλβέρτου Β΄, τερματίζοντας έτσι την πολιτική κρίση που είχε αφήσει το Βέλγιο χωρίς εκλεγμένη κυβέρνηση από τον Ιούνιο του 2010.

Πριν από τις εκλογές εκείνες, ο ηγέτης του κόμματος Vlaams Belang, Φίλιπ Ντεβίντερ, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: "Ο Ντι Ρουπό πρωθυπουργός! Σε καμία περίπτωση! Εγώ θα πήγαινα στη Ναμίμπια...".

Μια ομάδα στο Facebook που τον καλεί να τηρήσει την υπόσχεσή του έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα περισσότερους από 50.000 υποστηρικτές, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, ο Ντεβίντερ είπε στην εφημερίδα Standaard ότι θα μείνει στο Βέλγιο για να οργανώσει την "αντίσταση" κατά του Ντι Ρουπό. "Όταν θα έρχεται στη Φλάνδρα θα οργανώνουμε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες για να του δώσουμε να καταλάβει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος", τόνισε.


Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης