Εξαιρέσεις από την εφεδρεία ζήτησε ο Αρβανιτόπουλος

Εξαιρέσεις από την εφεδρεία ζήτησε ο Αρβανιτόπουλος

Εξαιρέσεις από την εφεδρεία ζήτησε ο Αρβανιτόπουλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 365 ΦΟΡΕΣ

Την εξαίρεση των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ από την εφεδρεία, τουλάχιστον για δύο χρόνια, ανέφερε ότι ζήτησε από τον Δημήτρη Ρέππα ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Την εξαίρεση των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ από την εφεδρεία, τουλάχιστον για δύο χρόνια, ανέφερε ότι ζήτησε από τον Δημήτρη Ρέππα ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους εκπαιδευτικούς συντάκτες.

Όπως τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, έχει ήδη ζητήσει προφορικά την εξαίρεση των διοικητικών υπαλλήλων στην ανώτατη εκπαίδευση (οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη εξαιρεθεί), ενώ θα ακολουθήσει και σχετικό έγγραφο του.

Επίσης τόνισε ότι οι υπάλληλοι που βγαίνουν στην εφεδρεία είναι λίγοι, δεν ξεπερνούν τους 200, αλλά οι υπηρεσίες τους είναι πολύτιμες για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει με κάθε τρόπο ώστε να προωθηθούν σύντομα οι διορισμοί των περίπου 500 μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των πανεπιστημίων που εκκρεμούν.

Σε ό,τι αφορά στο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ο κ. Αρβανιτόπουλος που συναντήθηκε πρόσφατα και με τους πρυτάνεις, εξέφρασε την επιθυμία του «να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να γίνουν αμοιβαίες κινήσεις συνεργασίας» λέγοντας ότι είναι βέβαιος πως η κατάσταση στα Πανεπιστήμια θα εξομαλυνθεί και οι εκλογές για τα νέα Συμβούλια Διοίκησης θα γίνουν κανονικά.

Σχετικά με το θέμα του Καλλικράτη στα ΑΕΙ, δηλαδή συγχωνεύσεις - συνενώσεις τμημάτων, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι θα εξαντληθεί πρώτα κάθε διάλογος πριν ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενώ τόνισε ότι δεν αποκλείεται να εξαιρεθούν από το επόμενο μηχανογραφικό των υποψηφίων για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, κάποια τμήματα των ΤΕΙ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Τέλος σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για το Νέο Λύκειο σημείωσε ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μ. Παπουτσάκη


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά