Ο Ξενιάδης ο υποψήφιος επενδυτής της ΑΕΚ

Ο Ξενιάδης ο υποψήφιος επενδυτής της ΑΕΚ

Ο Ξενιάδης ο υποψήφιος επενδυτής της ΑΕΚ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 309 ΦΟΡΕΣ

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο Ελληνας επενδυτής είναι ο Βασίλης Ξενιάδης και πλέον οι συνεργάτες του επιβεβαιώνουν πως όντως αυτός είναι, που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ενωση.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο Ελληνας επενδυτής είναι ο Βασίλης Ξενιάδης και πλέον οι συνεργάτες του επιβεβαιώνουν πως όντως αυτός είναι, που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ενωση.

Πρόκειται φυσικά για φίλαθλο της ΑΕΚ, που σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έχει έντονη δραστηριότητα ως εφοπλιστής, ενώ είναι μέτοχος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πετρελαίου και της ενέργειας.

Ο Ξενιάδης βρίσκεται ήδη σε επαφές με τον Σταύρο Αδαμίδη και οι δύο άντρες αναμένεται να έχουν νέα συνάντηση προτού ολοκληρωθεί το 2011.

Ο 46χρονος έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με τα διοικητικά του Αίαντα Σαλαμίνας και του Αγροτικού Αστέρα, ενώ είχε δείξει ενδιαφέρον και για την αγορά του Ηρακλή.

Οπως έχει γίνει γνωστό, ο Ξενιάδης σκοπεύει να βάλει άμεσα 2,5-3 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ για να καλυφθούν οι οφειλές προς παίκτες, υπαλλήλους και τρίτους, ενώ θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα οριστεί πιθανότατα μέσα στο Φεβρουάριο.

Την ίδια ώρα στόχος του είναι να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες για μην προκύψει πρόβλημα στην πρώτη φάση της αδειοδότησης της ΑΕΚ από την UEFA, ενώ παράλληλα θέλει να θέσει σε ισχύ την ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Μανωλά.

Το βιογραφικό του Ξενιάδη

Διαβάστε το βιογραφικό του Βασίλη Ξενιάδη, όπως δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα επιχείρησής του:

«Ο Βασίλης Ξενιάδης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά και είναι ένας από τους τρεις ανθρώπους στον κόσμο που κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική. Στη συμπληρωματική προς αυτά τα επιτεύγματα έχει ένα ΜBA. Πριν τη λειτουργία της Global Business Energy έχει εργαστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις μέσα από τις διεθνείς τράπεζες, κληρονομώντας μία διαφορετική εμπειρία στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα.

Ο Βασίλειος Ξενιάδης είναι σήμερα πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Xeniadis που κρατάει πάνω από 50 εταιρείες στον κόσμο. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του είναι ποικίλες και κυμαίνονται μεταξύ εμπορία αγροτικών προϊόντων, επενδυτική τραπεζική, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, χρηματοδότηση επιχειρήσεων, μεταφορά αλληλογραφίας και σε ορυχεία χρυσού. Στο ενεργητικό της εταιρείας περιλαμβάνονται διυλιστήρια στη Ρωσία, ναυτικό στόλο από 15 δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών προϊόντων, συμμετοχή σε πολλά προγράμματα για την ενέργεια, την οικοδόμηση.

Η επιχείρηση επικεντρώθηκε σε όλο τον κόσμο με τα προγράμματα Ενέργειας, Ανάπτυξης. Τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου είναι στην Αθήνα και τα γραφεία στο εξωτερικό είναι στο Χονγκ Κονγκ, την Κωνσταντινούπολη, τη Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι και την Κίνα.

Ο Βασίλειος Ξενιάδης είναι παντρεμένος, γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ μιλάει εκτός από Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά».



ΠΗΓΗ: www.woop.gr

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.