ΕΒΕΑ: Μεγάλη ανάγκη για ένα Σώμα Δίωξης Παραεμπορίου

ΕΒΕΑ: Μεγάλη ανάγκη για ένα Σώμα Δίωξης Παραεμπορίου

ΕΒΕΑ: Μεγάλη ανάγκη για ένα Σώμα Δίωξης Παραεμπορίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 209 ΦΟΡΕΣ

Το αίτημα δημιουργίας Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου, επαναφέρει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας "με αφορμή το απίστευτο αλαλούμ που επικρατεί μεταξύ των συναρμοδίων υπηρεσιών για την πάταξη του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου".

Το αίτημα δημιουργίας Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου, επαναφέρει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας "με αφορμή το απίστευτο αλαλούμ που επικρατεί μεταξύ των συναρμοδίων υπηρεσιών για την πάταξη του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου", όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κ. Μίχαλος.

«Σε αυτήν την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, δημιουργεί θυμό και αγανάκτηση η απίστευτη ασυνεννοησία και ανικανότητα την οποία επιδεικνύουν οι συναρμόδιες υπηρεσίες για την πάταξη του παραεμπορίου, του λαθρεμπορίου και γενικότερα της φοροδιαφυγής", σχολίασε στη δήλωσή του ο κ. Μίχαλος.

Υπογράμμισε ότι βασική αιτία του τεράστιου αυτού προβλήματος, που αποστερεί έσοδα τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία και διαφυγόντα τζίρο από την αγορά 25 δισ. ευρώ, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά, την ώρα, μάλιστα, που οι πολίτες υφίστανται δραματικές μειώσεις αποδοχών και οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη, είναι η πολυπλοκότητα και η γραφειοκρατία που διέπει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, αλλά και την ισχύουσα νομοθεσία.

Υπενθυμίζει ότι τα τελευταία χρόνια το ΕΒΕΑ έχει επισημάνει δεκάδες φορές την ανάγκη δημιουργίας Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου, προκειμένου να εκλείψουν τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιουργούνται από την εμπλοκή στο ελεγκτικό και κατασταλτικό έργο της Πολιτείας, από τις συναρμοδιότητες δεκάδων υπουργείων και άλλων φορέων του δημόσιου τομέα.

Και παράλληλα, τονίζει, τη σημασία της κωδικοποίησης, εκσυγχρονισμού και αυστηροποίησης των νόμων και διατάξεων που αφορούν το λαθρεμπόριο και το παρεμπόριο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10