Τσεχικό δηλητήριο: "Η Ελλάδα να βγει απ' το ευρώ"

Τσεχικό δηλητήριο: "Η Ελλάδα να βγει απ' το ευρώ"

Τσεχικό δηλητήριο: "Η Ελλάδα να βγει απ' το ευρώ"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 264 ΦΟΡΕΣ

Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και να υποτιμήσει το νέο ελληνικό νόμισμα, εκτός και εάν επιδιώκει να δημιουργήσει "μαζική" χρηματοδότηση για τις χρεωμένες χώρες, υποστηρίζει ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας, Μίροσλαβ Σίνγκερ

Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και να υποτιμήσει το νέο ελληνικό νόμισμα, εκτός και εάν επιδιώκει να δημιουργήσει "μαζική" χρηματοδότηση για τις χρεωμένες χώρες, υποστηρίζει ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας, Μίροσλαβ Σίνγκερ.

Με ιδιαιτέρως αιχμηρή γλώσσα, ο Σίγνκερ υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο να βοηθήσουν τις τράπεζες, οι οποίες, ενδεχομένως, χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση, παρά να αφιερώνουν χρόνο στην Ελλάδα, η οποία εκπροσωπεί μόλις το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας.

"Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιθυμία να δοθεί στην Ελλάδα ένα σημαντικό ποσόν από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση από την απομάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωζώνη", υπογραμμίζει.

"Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν δοθεί δάνεια που κατά κύριο λόγο εξυπηρετούν την εξοικονόμηση χρόνου για τους πλούσιους Έλληνες, ώστε να μεταφέρουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Το γεγονός αυτό μειώνει την αξιοπιστία της Ευρώπης και την προθυμία των μη ευρωπαϊκών χωρών να δανείζουν το ΔΝΤ για να βοηθήσει την Ευρώπη", συνεχίζει ο Σίγνκερ, ο οποίος διευκρινίζει πως η Τσέχικη Δημοκρατία, παρότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν σχεδιάζει να υιοθετήσει το ευρώ στο άμεσο μέλλον.

Όσο για το μέλλον της ευρωζώνης, εκτιμά ότι το βάρος θα πρέπει να δοθεί στην πιθανή αναδιάρθρωση κεφαλαίου των τραπεζών.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10